Buffalo Sabresin kapteenin Jack Eichelin uskomaton vire ei totisesti ole jäänyt NHL:ssä noteeraamatta.

23-vuotias yhdysvaltalainen viilettää parhaillaan järisyttävässä 17 ottelun mittaisessa pisteputkessa. Tästä suorituksesta vielä mykistävämmän tekee se, että tämän pisteputken aikana Eichel on tehnyt jopa 16 maalia ja 31 tehopistettä.

Marraskuun 16. päivä alkanutta pisteputkea edeltää mielenkiintoinen tarina.

Sabresissa pari kautta sitten pelannut hyökkääjä Matt Moulson oli tehnyt havainnon entisen kämppiksensä ja pelitoverinsa pelaamisesta, ja laittanut siitä viestiä hänelle juuri ennen marraskuun 16. päivä pelattavaa Ottawa Senators -ottelua.

– Sanoin Jackille, että: ”lauo lisää” ja sitten se jätkä iski siinä pelissä neljä maalia. Joten otan tästä kaiken kunnian, vaikka en sitä ansaitsekaan, AHL:ssä Hershey Bearsia edustava konkari paljasti The Athletic -lehdelle.

– Se oli vain pieni asia, jonka huomasin. Tietysti Victor Olofsson on myös uskomaton laukoja. Mutta välillä huomasin, että Jack yritti liikaa hakea Olofssonia, jonka takia kukaan kunnioittanut hänen laukaustaan, vaikka hänellä kiistatta TOP-3 -laukaus koko NHL:ssä tai jopa koko maailmassa. Joten lähetin hänelle pienen tekstiviestin siitä, koska vastustajat eivät kunnioittaneet sitä laukausta, vaan odottivat syöttöä, 36-vuotias Moulson jatkoi.

Eichelin tilastot Moulsonin vinkin jälkeen kertovat paljon. Eichelin 17 ottelun pisteputken aikana tehdystä 16 osumasta, 14 on syntynyt tasakentällisin sekä kolme niistä ovat voittomaaleja. Sabres-supertähti laukoi ennen pisteputkeaan 3,39 kertaa ottelua kohden, kun taas sen aikana hän on laukonut 3,94 kertaa ottelua kohden.

– Olen varma, että hän on ajatellut tuota itsekin, joten en tiedä oliko minusta mitään apua. Hän pelaa tällä hetkellä aivan hurjalla itseluottamuksella, ja hän näyttää olevansa juuri se supertähti, jota me odotamme häneltä, Moulson ylisti.