Kiekkoraamatulta upeaa ylistystä suomalaistähdelle: ”Historian räikeimmin aliarvostettu pelaaja”

© Kuva: Getty Images

2010-luku lähestyy vääjäämättä loppuaan, ja monet urheilumediat ovat käyneet mennyttä vuosikymmentä läpi tiheän kamman kanssa. Ketkä ovat parhaat kiekkoilijat, kuka on paras maalivahti ja mikä on ollut sykähdyttävin hetki?

Nyt Kiekkoraamattuna tunnettu The Hockey News on listannut vuosikymmenen parhaat naiskiekkoilijat. Vaikka Kanadan ja Yhdysvaltojen joukkueet ovat dominoineet eri kisoja koko naiskiekkoilun historian ajan, mahtui joukkoon myös kaksi suomalaisnimeä.

Puolustaja Jenni Hiirikoski valittiin kahdeksannelle sijalle. Hän sai erityisen kovaa suitsutusta arvostetulta kiekkojulkaisulta.

– Hän ei varmaankaan tule koskaan saamaan ansaitsemaansa arvostusta, mutta Hiirikosken kohdalla voidaan sanoa, että hän on ehkä naiskiekkoilun historian aliarvostetuin pelaaja ja ainakin koko vuosikymmenen, The Hockey News suitsuttaa ja kertaa kaikki Hiirikosken voittamat lukuisat mitalit ja tunnustukset.

Kuudentena listalla on maalivahti Noora Räty. Hänen arvioitiin olevan arvostuksessa paljon korkeammalla, mikäli Räty olisi vain kanadalainen.

Voit katsoa koko listauksen alta.

10. Rebecca Johnston, Kanada
9. Florence Schelling, Sveitsi
8. Jenni Hiirikoski, Suomi
7. Amanda Kessel, Yhdysvallat
6. Noora Räty, Suomi
5. Kendall Coyne Schofield, Yhdysvallat
4. Shannon Szabados, Kanada
3. Hilary Knight, Yhdysvallat
2. Marie-Philip Poulin, Kanada
1. Brianna Decker, Yhdysvallat