Mestis-joukkue IPK tiedotti aiemmin syksyllä kotisivuillaan jääkiekkoa suuremmasta uutisesta. Puolustaja Panu Passiniemellä, 20, todettiin syyskuussa imusolmukesyöpä eli Hodgkinsin lymfooma. Löydetty kasvain poistettiin nopealla aikataululla ja pari viikkoa operaation jälkeen epäilyt osoittautuivat todeksi.

Nyt pelaajan voinnista on uutisoitavana erittäin hyviä asioita. Passiniemi kirjoitti Twitter-tililleen rohkaisevan viestin.

– Tänään sain kuulla, että syöpähoidot ovat tehonneet hyvin ja enää vain kaulalla pieni aktiivinen kohta. Vitsi, miten hyvä fiilis, Mestiksessä viisi ottelua urallaan pelannut puolustaja kirjoitti torstaina.

Panu Passiniemi

@passiniemi3
Tänään sain kuulla että syöpähoidot ovat tehonneet hyvin ja enää vain kaulalla pieni aktiivinen kohta. Vitsi miten hyvä fiilis #fuckcancer

Koettelemus taisi olla Passiniemelle aiemmin etenkin henkisesti raskas – tietysti täysin ymmärrettävästi.

– Kyllähän se tietysti oli aluksi aika suuri shokki. Olen kuitenkin vasta 20 vuotta vanha ja hyvässä kunnossa, niin miten minulla voisi syöpä olla, Passiniemi sanoi.

Pelaajan edustama iisalmelaisjoukkue lähti lauantain Mestis-kierrokselle sarjakärkenä. Elämänsä suurinta taistelua käyvä Passiniemi ei ole pelannut tällä kaudella missään.

LUE MYÖS:
”En voi vieläkään uskoa tätä” – vakavasti sairastuneen NHL-pelaajan tyttöystävältä koskettava julkaisu