Aleksander Barkov ylitti rajapyykin pikavauhtia – Floridassa ei ole pystytty samaan tällä vuosituhannella

© Kuva: Getty Images

Aleksander Barkov on ollut alkukaudesta huimassa vireessä NHL:ssä. Hän takoo tällä hetkellä pisteitä tasaista mutta samalla ennätystahtia. Edellisessä ottelussa Barkov iski jo kauden tehopisteen numero 36.

35 tehopisteen rajapyykin ohittamiseen kului vain 29 ottelua. Samaan aikaan Barkovin kanssa rajapyykin ylitti hänen tutkaparinsa Jonathan Huberdeau, jolla on niin ikään kasassa 36 tehopistettä. Kukaan ei ole pystynyt iskemään 35 pistettä nopeammin Florida Panthersissa tällä vuosituhannella.

Ylipäätään parempaan suoritukseen on pystynyt vain yksi nimi, venäläislegenda Pavel Bure. Hän iski kaudella 1999-00 35 tehopistettä 25 ottelussa.

Tällä pistetahdilla Barkov ja Huberdeau ovat sadan tehopisteen tahdissa. Kukaan pelaaja ei ole koskaan Floridan historiassa pystynyt sadan tehopisteen rajan ylittämiseen. Lähimmäs ovat päässeet Barkov (96), Pavel Bure (94) ja Olli Jokinen (91).