Suomalaiskolmikko Harri PesonenPerttu LindgrenToni Rajala on tehnyt kovaa jälkeä Sveitsin pääsarja NLA:ssa läpi kauden. Kaikki suomalaiset mahtuvat kivenkovassa sarjassa sen pistepörssin kärkikymmenikköön.

Korkeimmalla on Langnaun Pesonen, joka on iskenyt syksyllä pisteet 8+13=21. Noilla irtoaa pörssin vitossija. Davosin hyökkääjä Lindgren on yhdeksäntenä saldolla 6+14=20 ja Bielin Rajala perässä kymmenentenä tehoin 11+8=19.

Maalitykki Rajala on tehnyt sarjassa komeasti kolmanneksi eniten täysosumia, Lindgren puolestaan miehittää syöttöpörssissä jaettua kahdeksatta sijaa.

Kenties komein tilasto kaikista on sarjan tehopörssi, jonka ykkösenä keikkuu Pesonen häikäisevällä lukemalla +18. Koska tuo on siis kertynyt vain 19 pelissä, on suomalaistykki ollut keskimäärin noin jokaisessa ottelussa kentällä kerran enemmän omien maalatessa kuin antautuessa tasakentällisin tai alivoimalla. Kakkosena on Lionsin Dario Trutmann neljä pinnaa heikommalla saldolla (+14).

Suomalaisten syksyn onnistumiset ovat upeita, sillä NLA on yksi Euroopan eniten arvostetuimmista sarjoista Liigan, KHL ja SHL:n ohella.

Pelaajista tiistaina tulessa on Lindgren, jonka Davos mittaa Luganon pelivireen.

Hockey Club Davos

@HCD_offiziell
🏔 Heimspiel 🆚 @OfficialHCL
🏰 Eisstadion Davos
⏰ 19.45h
📃 Vorschau: bit.ly/2OqHxf5
🎟 hcd.ch/de/tickets
#⃣ #HCDvsHCL
#zaemaschtah #vivaHCD #HCD

Illan toinen ottelu on Servette-Rapperswil. Kamppailut pääsevät vauhtiin kello 20.45 alkaen.