TPS tiedotti perjantaina irtisanoneensa päävalmentaja Kalle Kaskisen tehtävistään.

Turkulaisseuran pääkäskijän tehtävät ottaa haltuunsa Marko Virtanen loppukauden kestävällä sopimuksella.

Jyväskyläläinen Virtanen on toiminut JYPin päävalmentajana kaudella 2017–2018. Hän oli voittamassa Champions Hockey Leaguen mestaruutta keväällä 2018

TPS:n tiedote:

HC TPS Turku on vapauttanut päävalmentaja Kalle Kaskisen tehtävästään. TPS:n uutena päävalmentajana aloittaa Marko Virtanen, jonka sopimus turkulaisseuran kanssa kattaa loppukauden.

HC TPS:n toimitusjohtajan Santtu Jokisen mukaan nyt tehty ratkaisu syntyi pitkän ja perusteellisen harkinnan jälkeen.

– Edellisen kerran, kun asiasta keskusteltiin johdon ja hallituksen kanssa, halusimme vielä uskoa, että tilanne saadaan käännettyä, koska valmennus ja joukkue uskoivat siihen. Näin ei valitettavasti käynyt ja tämä usko osoittautui vääräksi, linjaa Jokinen.

– Nyt tilanne on kehittynyt valmennuksenkin kannalta kestämättömäksi ja koimme, että joukkue ja me kaikki tarvitsemme uuden alun. Samoin perusteellisten keskustelujemme Marko Virtasen kanssa koimme, että hän on paras mahdollinen henkilö johtamaan tätä uutta alkua. Kautemme alkaa nyt uudestaan, jatkaa Jokinen.

– Haluan tässä yhteydessä myös kiittää Kalle Kaskista itseni ja koko organisaation puolesta, hänen tekemästään työstä TPS:n eteen, Jokinen päättää.

50-vuotias Marko Virtanen valmentaa TPS:n miehistöä ensimmäisen kerran jo perjantai-iltana Jyväskylässä JYPiä vastaan.

Jyväskyläläislähtöinen Virtanen on toiminut viimeksi juuri JYPin päävalmentajana kaudella 2017–2018. Virtasen alaisuudessa JYP voitti Champions Hockey Leaguen keväällä 2018.