Ässissä viime kaudella kolme liigapeliä pelannut ja tämänkin kauden porilaisorganisaatiossa aloittanut maalivahti Radek Haas, 19, palasi äskettäin kotimaahansa Tsekkiin ja sen pääsarjajoukkue Mlada Boleslaviin.

Pelaajan ensiesiintyminen Tsekin korkeimmalla sarjatasolla meni pahasti mönkään, sillä Haas antautui kuukausi sitten Zliniä vastaan neljästi 0-4-tappiossa. Tsekkivahdin torjuntaprosentti jäi lukemiin 90,2 ja päästettyjen maalien keskiarvo oli sekin karu – eli 4,00.

Tulos oli kaikkinensa yllättävä, sillä Haasin edustama Mlada keikkuu Extraligan kärkipäässä ja Zlin vastaavasti lähellä pohjaa.

Tuon pelin jälkeen Haasin tie vei sarjaporrasta alemmaksi lainalle. Stadion Litomericessä Haas torjui yhden pelin vakuuttavin prosentein 96,7. Pelaaja ei kuitenkaan jatka tuossa porukassa, vaan nyt kausi jatkuu samassa sarjassa Banik Sokolovin sotisovassa. Asia käy ilmi seuran sivuilta.

Tiedotteessa kerrottiin muun muassa, että Haasin oikeudet omistava Boleslav oli kiinnostunut lainasta. Se voi kestää pidempäänkin.

Lähes kaksimetrinen vahti pelasi Suomessa yhtä huutoa kaudesta 2017-18 ennen syksyistä Tsekkiin siirtymistään.