Torstaina alkavan Euro Hockey Tourin Karjala-turnaus tarjoilee kauden ensimmäiset maajoukkuepelit. Helsingin turnausta kannattaa seurata silmä kovana joko paikan päällä tai TV2:n kautta, kun talven ensimmäinen EHT vetää puoleensa kasan mielenkiintoisia nimiä.

Alle listattuja nimiä kannattaa seurata erityisen tarkkaan.

Marko Anttila, Jokerit, KHL (FIN)

Eihän ”Mörköä” voi olla seuraamatta! Kultaleijonien viime kevään kippari pelasi MM-kisoissa poikkeuksellisella tavalla latoen pudotuspeleissä jopa neljä maalia. Miten käy nyt, maaleja liukuhihnalta vai perinteisempää Anttilan haalarityötä alaketjuissa?

Patrik Berglund, Djurgården, SHL (SWE)

Viime kaudella vielä NHL:ää pelannut hyökkääjä luutii nyt kotimaassaan. Olympiahopeamitalisti on painanut kauden 17 sarjapelissä kahdeksan maalia. Viime kaudella osumia syntyi yhteensä vain kaksi.

Jakub Galvas, Jukurit (CZE)

Tsekin maajoukkueiden vakiokaluston pelaaja on tehnyt liigajäillä syyskaudella vakuuttavaa jälkeä, joskin tehotilasto on karu -7. Kiekollinen pakki on kantanut Jukureissa ajoittain jopa kultakypärää, ja nyt kasassa on pisteet 1+9=10.

Juuso Hietanen, Dynamo Moskova, KHL (FIN)

Kaksinkertainen MM-hopeamitalisti on ollut KHL:ssä huikeassa vedossa. Pelaaja johtaa sarjan pakkien pistepörssiä saldolla 8+10=18. Miettikääpä sitä, että viime kaudella Hietanen iski Dynamon paidassa runkosarjassa yhteensä tehot 6+13=19. Kohta tuo menee jo rikki.

Jakub Krejcik, Kärpät (CZE)

Krejcik on kerännyt tehotilaston plusvertailuun 22 napsua, joka on toiseksi eniten liigapakeista koko syksyn ajalta. Reilun 22 minuutin peliaikakeskiarvolla pelaava teholinko on onnistunut myös hyökkäyspäässä pistein 4+8=12.

Kristian Kuusela, Tappara (FIN)

Kuin viini vanhetessaan. Liigan pistepörssin kärkipäässä keikkuva hyökkääjä todisti sen jo kevään kultaisissa MM-kisoissa. Ei ole mitään syytä sille, miksei Kuusela nakuttaisi tehoja ja osoittaisi juonikkuutta viikonloppunakin.

Mitä tehot Kristian Kuusela iskee isänpäiväviikonlopun Karjala-turnauksessa? KUVA: Getty Images.

Juho Lammikko, Kärpät (FIN)

Aiemmin kolmos-nelosketjun työmyyränä tutuksi tulleelle Lammikolle tapahtui jotain toukokuun MM-kisoissa. Pelaaja teki viime kaudella NHL:ssä ja AHL:ssä yhteensä 24 pinnaa, mutta nyt niitä on kasassa Kärpissä jo 22 kappaletta (7+15=22).

Michael Lindqvist, Färjestad, SHL (SWE)

Teholinko on SHL:n pistepörssin kakkonen seurakaveri Marcus Nilssonin perässä tehoin 9+10=19. Vaarallinen hyökkääjä johtaa sarjan maalipörssiä.

Jesse Puljujärvi, Kärpät (FIN)

Puljujärven tilanteen tietävät kaikki. Liigassa iloisesti ja raikkaasti esiintynyt pelaaja hakee uralleen uutta nostetta tähyten kohti taalajäitä. Helsinkiin paikalle on tulossa tietojen mukaan Calgary Flamesin ja Edmonton Oilersin NHL-pamppuja.

Toni Rajala, Biel, NLA (FIN)

Rajala on kiskonut Sveitsin pääsarjassa miehekkäät 11 uunia ja tuolla irtoaa sarjan maalipörssin kakkossija. Luulisi, että osumatarkkuus olisi kunnossa myös Leijonien pelipaidassa.

Nikita Soshnikov, Ufa, KHL (RUS)

Viime kaudella NHL:ssä ja AHL:ssä vain 16 ottelua pelannut hyökkääjä on osunut KHL:ssä maalipuiden väliin jo 14 kertaa 25 ottelussa. Soshnikov on maalannut edellisen kerran useammin AHL:ssä Toronto Marliesin paidassa kaudella 2015-16. Silloin farmin runkosarjassa verkko heilui 18 kertaa.

Eemeli Suomi, Ilves (FIN)

Ilves-kippari otti tupsukorvat reppuselkäänsä aiemmin syksyllä, ja onpa kapteeni onnistunut myös henkilökohtaisesti. Suomi on Liigan maalipörssin kakkosena 13 osumallaan. Ilves on tehnyt tällä kaudella peräti kolmanneksi eniten maaleja (62) kaikista.

Hynek, Radim ja Tomas Zohorna (CZE)

Pelicansissa viime kaudella pelannut Hynek Zohorna on lienee suomalaisille tunneituin veljessarjasta, jonka kaikki kolme kiekkoilevaa peluria ovat mukana Helsingissä. Tällaista ei usein näe. Ei olisi mahdottomuus, että trio muodostaisi keskenään yhden hyökkäysketjun.