Mestis-joukkue nappasi nuorten maajoukkuepelaajan riveihinsä Liigasta: ”Mitään temppuja tai kauheaa määrää highlight-torjuntoja ei ole luvassa”

© Kuva: Juha Tamminen

Mestiksessä takellellen esiintynyt Jokipojat tiedotti nettisivuillaan, että HIFK-kaksikko Roope TaponenElias Ulander siirtyy Joensuuhun. Nuorten maajoukkuevahti Taposen pahvi pitää hänet susirajalla koko loppukauden, pakki Ulanderin kohdalla edetään päivä kerrallaan sopimuksen ollessa mallia ”toistaiseksi voimassa oleva”.

Taponen on pelannut tällä kaudella Nuorten SM-liigaa kuuden ottelun verran. Pikkumustat ovat tarttuneet HIFK:n paidassa 90,5 prosentin varmuudella, päästettyjen maalien keskiarvo on 2,33.

– Alkukausi on ollut todella hyvä, jos neljä viikkoa vienyttä loukkaantumista ei oteta mukaan. Olen todella tyytyväinen alkukauden peleihin, eikä tappioita ole tullut kovin montaa. Hallikaisen Joonaksen (HIFK:n A-nuorten maalivahtivalmentaja) kanssa olemme paiskineet töitä hyvin ja pelaamisen on löydetty kultainen keskitie.

Taponen kertoi olleensa rauhallinen maalivahti ja lisäksi hän painotti sitä, että mitään temppuja tai kauheaa määrää highlight-torjuntoja ei ole luvassa.

– Se oma työskentely näyttää helpon näköiseltä ja tärkein asia on päästä kiekkojen alle hyvin.

Ulander puolestaan on pelannut tällä kaudella Liigaa kuuden ottelun verran pisteittä.

Jokipoikien kokoonpano alkaa olemaan Mestis-tasolle luokkaa todella potentiaalinen. Esimerkiksi tolppien välissä on nähty NHL-lupaus Jesperi Kotkaniemen veli Kasperi, pakistossa puolestaan viilettää Carolina Hurricanesin parin kesän takainen NHL-varaus Ville Räsänen.

Hyökkäyksen mielenkiintoisimpia nimiä ovat HIFK-laina Terry And, viime kevään Suomen mestari Jaakko Kuusisto, liigakonkari Sami Mutanen ja Ässistä tullut Matias Varttinen.

Jokipojat on Mestiksessä kahdeksantena.