Mestikseen täksi kaudeksi palannut Kajaanin Hokki tiedotti nettisivuillaan, että Porin Ässien sopimuspelaajiin kuuluva Aleksi Varttinen, 22 siirtyy joukkueeseen lainalle. Se pitää pakin Kainuussa kuukauden päivät, joulutaukoon asti.

– Varttinen on hyvä yleispuolustaja ja hänestä saamme alakertaan paljon taistelu- ja kamppailuvoimaa, mitä myös tällä hetkellä tarvitsemme, Hokin urheilutoimenjohtaja Joonas Karjalainen sanoo.

PaRan kasvatti on pelannut tällä kaudella Liigaa patapaidoissa 12 ottelun verran pistein 1+0=1. Mestiksessä Varttinen ei ole luutinut koskaan, sillä pitkälti koko ura on mennyt Ässissä sen junnujoukkueista lähtien.

– Tällä hetkellä joukkueessamme on 10 pelikuntoista puolustajaa ja Varttisen rooli on viime aikoina jäänyt pieneksi. Aleksi on kuitenkin nuori pelaaja, jolla on vimmaa kehittää itseään, joten on tärkeä saada pelituntumaa ja kokeilla kykyjä isommassakin roolissa, Ässien kehitysjohtaja Tommi Kerttula kommentoi.

Hän muistutti siitä, että Mestis on monelle pelaajalle hyvä kasvualusta nimenomaan vastuun ja vastuullisuuden kautta.

– Hokissa on tarjolla isoa roolia ja kymmenen ottelua seuraavan kuukauden aikana.

Varttisen väliaikainen työnantaja Hokki keikkuu Mestiksessä sijalla kymmenen. Matkaa pudotuspelipaikkaan on viisi pinnaa. Eron ei sovi kasvaa tuosta enää liikaa Varttisen aikana, eli siis ennen joulutaukoa.

LUE TIISTAIN SIIRTOJUTUISTA MYÖS:
Uusi seura löytyi – viime kaudella Suomessa tuplamestaruuden voittanut sentteri jatkaa eksoottisessa maassa