Kiekkofaneille shokkiuutinen: Poliisihallitus kieltää Liigapörssin!

© Kuva: Getty Images

Ilta-Sanomien huippusuosittu Liigapörssi-peli lopetetaan, tiedottaa Liigapörssin Game Manager Ville Järvinen.

Kiekkofanit ovat saaneet nauttia jo 25 vuotta Liigapörssistä, mutta nyt Poliisihallitus on päättänyt lopettaa sivuston seinään.

– Arpajaislain noudattamista valvova Poliisihallitus on kiinnittänyt huomionsa Liigapörssiin. Heidän näkemyksensä mukaan Liigapörssi täyttää arpajaislain arpajaisten ja rahapelin määritelmät, ja 25.11. annetun päätöksen mukaan nykymuotoisen Liigapörssin toiminta tulee uhkasakon uhalla lopettaa, Liigapörssin tiedotteessa kerrotaan.

– Kieltopäätös perustuu arpajaisten määritelmään ja siihen, että menestyminen pelissä perustuu ainakin osittain sattumaan. Liigapörssiä pyörittävän Ilta-Sanomien mukaan kyse on taitopelistä, jossa menestyminen perustuu osaamiseen ja taitoon ja siten esimerkiksi pelin voittaminen ei perustu arpajaislain tarkoittamalla tavalla sattumaan.

Sanoma Median tuottamia pelejä ovat olleet Liigapörssin lisäksi Hockey GM, Valioliigapörssi, Leijonapörssi, Naisleijonapörssi, Futispörssi ja LP Futis. Yhdenkään sivuston ei uskota jatkavan toimintaansa.

Liigapörssin tiedote:

Poliisihallitus kieltää nykymuotoisen Liigapörssin

Liigapörssi on 25 vuotta tuonut jääkiekon ystäville elämyksiä ja kiinnostavaa lisäsisältöä. Sen ympärille on vuosien varrella rakentunut tiivis pelaajayhteisö, joka elää ja hengittää mukana Liiga-kauden tapahtumissa.

Arpajaislain noudattamista valvova Poliisihallitus on kiinnittänyt huomionsa Liigapörssiin. Heidän näkemyksensä mukaan Liigapörssi täyttää arpajaislain arpajaisten ja rahapelin määritelmät, ja 25.11. annetun päätöksen mukaan nykymuotoisen Liigapörssin toiminta tulee uhkasakon uhalla lopettaa.

Kieltopäätös perustuu arpajaisten määritelmään ja siihen, että menestyminen pelissä perustuu ainakin osittain sattumaan. Liigapörssiä pyörittävän Ilta-Sanomien mukaan kyse on taitopelistä, jossa menestyminen perustuu osaamiseen ja taitoon ja siten esimerkiksi pelin voittaminen ei perustu arpajaislain tarkoittamalla tavalla sattumaan. Korkein syyttäjäviranomainen, Valtakunnansyyttäjänvirasto on tullut Ilta-Sanomien kanssa samaan tulokseen päätöksessään vuonna 2010. Tähän päätökseen toiminnassa on nojauduttu ja jatkettu Liigapörssin kehittämistä ja kiinnostavan lisäsisällön tarjoamista lätkäfaneille.

Tulemme noudattamaan kieltopäätöstä, ja tällaisenaan Liigapörssi tulee päättymään käynnissä olevaan 3. jaksoon.

Selvitämme jatkomahdollisuuksia ja sitä, millaisia muutoksia eri vaihtoehdot toisivat palveluun. Jatkosta, jaettavista palkinnoista (jakso sekä kausi) sekä mahdollisuudesta rahojenpalautuksiin kausitunnusten osalta tiedotamme myöhemmin lisää.

Poliisihallituksen päätös on meille iso yllätys. Olen erittäin pahoillani meidän kaikkien, tekijöiden sekä käyttäjien, puolesta tästä tilanteesta. Liigapörssin tiimillä ja varmasti myös käyttäjillä kuitenkin olisi halu jatkaa yhteistä hyvää tekemistä.

Pyydän malttia kysymysten suhteen. Tiedotamme jatkosta sitä mukaan kun saamme lisätietoja ja omat suunnitelmamme valmiiksi.

Terveisin,

Ville, IS Liigapörssin Game Manager


David Hasselhoff tarjoaa 20 ilmaiskierrosta

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Wheelz-kasinolle.
  • Kun ilmainen pelitili on rekisteröity, tilillesi ilmestyy 20 ilmaiskierrosta ilman omaa talletusta!
  • Tallettajat saavat lisäksi 300€ bonuksen + 100 ilmaiskierrosta lisää.