Ei hyvää päivää mikä NHL-debyytti! Suomalaisvahti torjui kriisiseuransa harvinaiseen voittoon

© Kuva: Getty Images

Minnesota Wild otti viime yönä kauden kymmenennen voittonsa kaatamalla New Jersey Devilsin 3-2 lukemin. Voittojen vähäinen määrä oikeuttaa seuran toiseksi viimeiseen sijaan NHL:n läntisessä konferenssissa.

Minnesotan ykkössankari voitto-ottelussa oli NHL-debyyttinsä tehnyt suomalaisvahti Kaapo Kähkönen. Kähkösen ensimmäinen NHL-voitto vaati todellista hikoilua.

23-vuotias suomalainen torjui ottelussa 32 kertaa, ja oli vahdeista selvästi työllistetympi. Hänen torjuntaprosenttinsa ottelussa oli 94,12.

Kähkönen nostettiin NHL:ään, kun Minnesotan ykkösvahti Devan Dubnyk joutui jäämään hetkeksi sivuun kokoonpanosta perhesyiden vuoksi. Kausi on ollut Dubnykille vaikea niin kuin koko Minnesota Wildille. Kokenut vahti on torjunut 14 ottelussa torjuntaprosentilla 89,3.

Alkukauden Kähkönen on pelannut AHL:ssä. Hän on torjunut kymmenessä ottelussa torjuntaprosentilla 90,9.

Kähkönen muistetaan parhaiten Nuorten Leijonien paidasta vuoden 2016 kotikisoista. Maalivahti nousi kesken kisojen Suomen ykkösvahdiksi ohi epävarmasti pelanneen Veini Vehviläisen ja auttoi torjunnoillaan Nuoret Leijonat maailmanmestaruuteen.