Jopa ensimmäiseksi suomalaiseksi NHL:n ykkösvaraukseksi povailtu vasta 15-vuotias hyökkääjälupaus Brad Lambert saa tuoreessa The Hockey Newsin artikkelissa osakseen varsin mairittelevia ylistyssanoja.

Suomalaisen äidin ja kanadalaisen isän vesa otti täksi kaudeksi uuden askeleen urallaan ja siirtyi Lahdesta ja Pelicansista Helsingin IFK:n riveihin. Nuorukainen onkin pelannut alkukaudella HIFK:n A-nuorissa 19 ottelua upein tehoin 9+9=18. Superlupauksen Liiga-debyytti lienee sekin edessä jo tällä kaudella.

Ainakin takavuosina kiekkoraamatuksikin tituleerattu The Hockey News ylistääkin Lambertia isoin otsikoin.

– Miksi tämä poika on niin hyvä? On kuin katsoisi Nathan MacKinnonin kaksoisolentoa: Lambert on dynaaminen kahden suunnan hyökkääjä uskomattomalla huippunopeudella. On todella harvinaista, että joku saa riistettyä häneltä kiekon kesken kuljetuksen. Lambertin pistekeskiarvo (0,95) on A:n SM:ssä parempi kuin Patrik Laineella, Anton Lundellilla tai Jesperi Kotkaniemellä. Lambert on iskenyt nämä numerot kaiken lisäksi koko sarjan nuorimpana pelaajana, kiekkoraamattu äimistelee.

Lambert nähdään Pohjois-Amerikassa jo reilun viikon kuluttua pelattavassa alle 17-vuotiaiden maajoukkueturnauksessa. Lienee itsestäänselvää, että paikalle tuppautuvat myös käytännössä katsoen kaikkien NHL-seurojen kykyjenetsijät.