Todella ikävä uutinen: Suomalaiskiekkoilijalla syöpä – ”Seuraava puoli vuotta tulee olemaan hyvin raskas”

© Kuva: Getty Images

Mestis-joukkue IPK tiedotti kotisivuillaan jääkiekkoa suuremmasta uutisesta. Puolustaja Panu Passiniemellä, 20, todettiin syyskuussa imusolmukesyöpä eli Hodgkinsin lymfooma.

Löydetty kasvain poistettiin nopealla aikataululla ja pari viikkoa operaation jälkeen epäilyt osoittautuivat todeksi.

– Kyllähän se tietysti oli aluksi aika suuri shokki. Olen kuitenkin vasta 20 vuotta vanha ja hyvässä kunnossa, niin miten minulla voisi syöpä olla, Passiniemi sanoi.

Pelaaja suhtautuu tilanteeseen ihailtavan positiivisesti, rohkeasti ja avoimesti. Avoimuus nimenomaan auttaa häntä sanojensa mukaan ja lisäksi jäähallilla vierailu on iso voimavara.

– Haluan pitää kiinni asioista, jotka saavat minut iloiseksi ja nauramaan, pelaaja painotti viitaten jäähallilla käymiseen.

– Urheilla saan oman jaksamisen mukaan, mutta on selvää, että yleiskunto tulee romahtamaan hoitojen aikana.

Pelaajan hoidot alkavat torstaina.

– Seuraava puoli vuotta tulee olemaan hyvin raskas, mutta sen jälkeen miehen pitäisi olla taas täysin terve. Jos ja kun käyn hallilla pelejä katsomassa, niin toivon, että ihmiset tulevat rohkeasti puhumaan, jos on kysyttävää. Aina saa tulla vetämään hihasta, Passiniemi vinkkasi.

Iisalmelaislähtöinen pakki on pelannut Mestiksessä toistaiseksi viisi ottelua tehoitta. Tällä kaudella pelejä ei ole kertynyt vyölle missään luonnollisesti.

Luulisi, että IPK:n panos tuo pelaajalle edes jonkinlaista iloa. Joukkue keikkuu Mestiksessä komeasti kolmantena.


Kärpät – Ilves | Betsit Kärpille!

Onko Ilves toipunut lauantaisesta rökityksestä vai tuleeko lisää lunta tupaan?