Tappara tekee, mitä haluaa – tässä ovat liigan alkukauden tähdistökentät

© Kuva: Juha Tamminen

SuomiKiekko julkaisee liigakauden aikana parin viikon välein eri kategorioiden top-listoja tai muita rankingeja. Nyt käsittelyyn pääsevät alkukauden ykköspelaajat tähdistökenttien muodossa.

Ovatko oheiset ketjut mielestäsi osuvia? Voit ottaa asiaan kantaa esimerkiksi Facebookin Jääkiekon Olohuoneessa.

1. tähdistökenttä:

Vasen laitahyökkääjä – Kristian Kuusela, Tappara

Pörssikärki on edelleen kuin viini vanhetessaan. Kuuselan pelilliset oivallukset ovat tarttuneet joukkuekavereihin ja se taas näkyy sarjataulukossa. Ilman nollan pisteen koitoksia eteenpäin jyräävän Tapparan hyökkääjä on takonut massiiviset tehot 8+9=17. Vastuu on suurta kapteeniuden ja tuloksenteon takia, mutta nämä eivät konkaria ole sekoittaneet.

Keskushyökkääjä – Justin Danforth, Lukko

Liigan viiden tehokkaimman pelaajan kärjessä on neljä Tappara-pelaajaa, ja heistä ainoa ei-tamperelainen on Danforth. Lukon monipuolinen sentteri tekee illasta toiseen oikeita asioita oikeastaan joka puolella kenttää.

Liigassa on muuten kolme hyökkääjää, jotka ovat pelanneet yli 20 minuutin keskiarvolla ja Lukko-tähti on tässä tilastossa kärki häikäisevin lukemin 21.02. Tehoja on kertynyt mallia 6+8=14 ja tehotilasto on +4.

Oikea laitahyökkääjä – Charles Bertrand, Tappara

Joku saattoi arvuutella sitä, miten viime kaudella KHL:ssä ja NLA:ssa pahasti epäonnistunut ranskalainen saa arjesta taas kiinni Liigassa. Kyseessä ei ole todellakaan mikään maitojunalla tulija. Viime kaudella Euroopassa syntyi yhteensä 11 maalia, mutta nyt vyöllä on jo yhdeksän kihausta. Ranskan maajoukkuemies on alati pelote kiekon kanssa.

Vasen puolustaja – Jakub Galvas, Jukurit

Tsekin lupaus on kantanut Jukureissa jopa kultakypärää, ja nyt tehot ovat 1+8=9. Ylivoimallakin vastuuta saava kiekollinen pakki on näyttänyt sen, että häntä voi käyttää oikeastaan missä pelitilanteessa hyvänsä. Galvas on iso osa Jukurien hyökkäysten käynnistämistä ja tukemista.

Oikea puolustaja – Valtteri Kemiläinen, Tappara

Kemiläisen pelinluku hyökkäyspäässä on ollut mieletöntä seurattavaa, eikä lämärikään ole surkea. Laukaus on tosin uponnut verkkoon vain kerran, mutta toisaalta pisteet ovat vakuuttavaa luokkaa 1+12=13. Vaikka Kemiläinen pelaa ottelusta toiseen vastustajien kovimpia vastaan, on hänen tehotilastonsa vertailu komea +13/-5=+8.

Maalivahti – Justus Annunen, Kärpät

Nuori lupaus tekee henkeäsalpaavia asioita. Jos joku kyseenalaisti ennen kauden alkua Kärppien maalivahtikaksikon Annunen – Patrik Rybar, niin enää siihen ei ole mitään valtakunnan syytä.

Huippuvireinen maalivahti on enää kolmen minuutin päässä yli 20 vuotta vanhasta liigaennätyksestä. TPS-vahti Kimmo Lecklin piti maalinsa puhtaana kaudella 1997-98 yhtäjaksoisesti lähes 260 minuuttia. Annusen nollapeliputki on kestänyt nyt jo 256 minuuttia ja 28 sekuntia. Tarvitseeko valintaa perustella muilla tavoin?

Justus Annunen on ollut Kärppien maalilla hirvittävässä vedossa. KUVA: Juha Tamminen.

2. tähdistökenttä:

Vasen laitahyökkääjä – Eemeli Suomi, Ilves

Ilves-kippari on pitänyt joukkuettaan edes jonkinlaisena pelotteena tuhoisan viimeistelynsä ansiosta. Suomi oli tällä kaudella ensimmäinen kaksinumeroiseen maalimäärään pystynyt pelaaja, kun nyt häkkejä on kasassa pörssikärjellä jo kymmenen.

Keskushyökkääjä – Tyler Morley, Tappara

Morleyltä ei mitään pois, mutta Danforthin meriitit alkaneella kaudella ovat yksiselitteisesti järjettömän kovia. Tappara-sentteri on päässyt pelaamaan lisäksi piirun verran kovempien pelimiesten kanssa kuin Lukon kanukki. SaiPasta tullut Morley oli Tapparalta nappihankita. Tuossa joukkueessa ykkössentterin paikkaa ei kuka vaan ota.

Oikea laitahyökkääjä – Niko Ojamäki, Tappara

Tapparalle jo kymmenen maalia syöttänyttä (4+10=14, +10) Ojamäkeä on vaikea jättää pois tähtikentistä. Laiturin yksi suurimpia vahvuuksia on se, että hän takoo tehoja kovaan tahtiin, muttei ota jäähyjä. Ojamäelle ei ole tuomittu vielä yhtäkään rangaistusminuuttia.

Vasen puolustaja – Robin Salo, SaiPa

Nuorten maailmanmestari on yllättänyt tehoilullaan ja vankalla puolustamisella. Salo on kerännyt SaiPan takalijoilla 14 pelissä jo seitsemän pinnaa (2+5=7). Esitykset ovat pirteitä.

Oikea puolustaja – Robin Press, Lukko

Liigassa isoimmalla peliaikakeskiarvolla (24.57) luutiva Press on illasta toiseen järjettömän kovaan peliaikaan nähden huikea näky. Rankkareita komeasti veivaava pakki pelaa kovalla itseluottamuksella, kuten Lukossa kuuluukin nyt. Tehot 3+7=10 on noussut muutaman muun tässä jutussa mainitun pelaajan tavoin esille jäähyttömyydellään. Se on tuolla peliaikakeskiarvolla todella kova suoritus.

Maalivahti – Michael Garteig, Tappara

Rapakon takaa ECHL:stä tullut vahti saattoi olla kysymysmerkki, mutta nyt 27-vuotias torjuja ei sitä enää ole. Vaikka kanadalainen on jäänyt kakkosmaalivahdiroolin Christian Heljangon takana, ovat otteet verrattain vähäisestä pelaamisesta huolimatta mielettömiä. Torjuntaprosentti on hävytön 96,83 ja päästettyjen maalien keskiarvo sekin kova 0,99.


Tuleeko Huuhkajat-Venäjä -matsissa maali? Jos tulee, voitat yhdellä eurolla 50 euroa!

1. Siirry Unibetille.
2. Aseta 1€ panos ”yli 0.5 maalia” kertoimella 50.00
3.  Jos matsissa tehdään maali saat 50€!