Venäläinen Pavel Bure tunnettiin NHL-vuosinaan sarjan kenties nopeimpana pelaajana ja yhtenä vaarallisimmista maalitykeistä.

Suomen maajoukkuettakin parhaina päivinään pahimmillaan viiden maalin edestä yhdessä ottelussa kurittanut, ”Russian Rocket” lempinimellä tunnettu hyökkääjä kertoo seuranneensa ihaillen tämän päivän NHL:n kuningasta, kauden ensimmäisessä seitsemässä pelissään hurjat 17 tehopistettä takonutta Connor McDavidiä.

– Katson toisinaan otteluiden huippuhetkiä. Hän on paljon nopeampi ja vahvempi kuin minä. Uskoakseni Connor on myös isompi. Kaikki nämä kaverit ovat tavallista isompia ja vahvempia. McDavid näyttää isolta kaverilta, jonka luistelu on todella nopeaa, Bure luettelee The Athleticin haastattelussa.

Omalla urallaan henkeäsalpaavista sirkustempuistaan jäällä tunnettu Bure yritti tietoisesti tarjota yleisölle myös silmäkarkkia pelkän tuloksen sijaan.

– Yritin saada yleisön seisomaan ja tehdä jotain hienoa heidän vuokseen. Halusin saada heidät sanomaan, että ”wau, se oli jotain erityistä, eikä pelkkä runkosarjapeli”, Bure tunnustaa.

McDavidillä ja Burella on totisesti paljon yhteistä.