Suomalaisen NHL-legendan poika kulkee omia polkujaan – ”Perhetaustani on kuitenkin asia, jolle en voi mitään”

© Kuva: Juha Tamminen

Toisen polven kiekkoilija Alexander Ruuttu pelaa jo neljättä kauttaan KalPassa.

Hyökkääjä kertoo Liigan virallisella nettisivulla julkaistussa haastattelussa olevansa erittäin tyytyväinen oloonsa kuopiolaisryhmässä.

– Olen saanut olla täällä oma itseni. Saan käyttää omia vahvuuksiani ja olen pysynyt ehjänä. Oikeastaan vasta täällä olen saanut vastuuta ja pelata, Ruuttu toteaa.

Aika ennen siirtoa KalPaan oli rikkonaista, eikä vastuuta ja sitä kautta peli-iloa raamikkaalle hyökkääjälle löytynyt

Nyt päämäärä on selvä.

– Haluan olla johtava pelaaja. Ei siitä pääse mihinkään. Haluan auttaa joukkuetta voittamaan ja ottaa vielä askeleita eteenpäin pelaajana ja olla sitä kautta vielä parempi johtaja. Koen, että olen ollut kahden viime kauden ajan johtavia pelaajia. Peliini kuuluu molempiin suuntiin pelaaminen eikä pelkästään hyökkääminen. Koen menneeni siinä eteenpäin, Ruuttu vakuuttaa.

26-vuotias Ruuttu on tällä kaudella pelaamissaan seitsemässä ottelussa onnistunut maalinteossa kahdesti. Hänen mukaansa startti on ollut samankaltainen kuin joukkueellakin, KalPa on tällä hetkellä Liigan häntäpäässä sijalla 13.

Toinen kauden osumista syntyi HIFK:ta vastaan, joka maistui Helsingistä kotoisin olevalle pelurille makealta.

– Aina sytyttää pelata heitä vastaan ja kun itselläkin on perheen kautta siteitä sinne, niin siitä tulee itselle myös pieni lisä, Ruuttu toteaa viitaten isäänsä, yli 600 NHL-ottelua pelanneeseen Christian Ruuttuun.

Isä tulee esiin lähes jokaisessa haastattelussa.

– Perhetaustani on kuitenkin asia, jolle en voi mitään. Samalla voisi sanoa, että olen neljännen polven pääsarjapalloilija. Mieluummin koen sen asiana, josta voin olla ylpeä, Ruuttu toteaa.


Nappaa 20€ riskitön veto!

  1. Avaa pelitili Nordicbetille alapuolen napista.
  2. Talleta vähintään 20 euroa.
  3. Talletuksen jälkeen saat heti 20€ riskittömän vedon.