Moni ei varmastikaan osannut odottaa, että tässä vaiheessa kautta Liigassa ja KHL:ssä viime vuosina loistanut Mathew Maione olisi työttömänä.

28-vuotias kanadalainen aloitti tämän kauden Kunlun Red Starissa, mutta hänen sopimuksensa purettiin jo 16 ottelun jälkeen. Maione ehti saalistamaan näissä otteluissa ainoastaan kolme syöttöpistettä.

Kyseiset tilastot olivat heikkoja, sillä esimerkiksi viime kaudella kanadalainen keikkui pitkään pistepörssin kärkitaistossa. Tuolloin Maione iski Dinamo Riikan riveissä 58 ottelussa hurjat 46 (11+35) tehopistettä.

– Maione oli kauden alusta lähtien epäsuotuisassa tilanteessa: hän loukkaantui kesällä, eikä hän saapunut harjoitusleirille fyysisesti parhaassa mahdollisessa kunnossa. Hän ei saanut kurottua joukkuetovereitaan kiinni.

– Maione jäi koko ajan jälkeen, ja meillä oli mahdollisuus vahvistaa puolustusta, joten päätimme päästää hänet menemään, Red Starin päävalmentaja Kurt Fraser avasi sopimuksen purkamisen taustoja venäläiselle Allhockey.ru:lle.

Tällä hetkellä Maione on ilman töitä, mutta huhuissa hänet on liitetty vahviten SHL:ssä pelaavaan Växjö Lakersiin.