Nyt ei säästelty! NHL-konkarilta tylyä tekstiä KHL:stä: ”Kaljaliiga, jossa…”

© Kuva: Getty Images

NHL-pelaajien kauhutarinoista KHL:stä on tullut kovalla tahdilla julki viime vuosina.

Nyt omasta KHL-kokemuksestaan avautui seitsemää eri NHL-seuraa urallaan edustanut maalivahti Michael Leighton, joka pelasi KHL:ssä Donbass Donetskin riveissä kaudella 2013-14.

– Vuonna 2013 Ruslan Fedotenko soitti ja pyysi minua KHL:ään. En saanut silloin muita tarjouksia, asiat tapahtuivat hyvinkin nopeasti, mutta tartuin lopulta tarjoukseen. En ollut koskaan käynyt Euroopassa, joten aluksi se oli iso kulttuurishokki. Ruoka oli erilaista sekä ihmiset olivat erilaisia. Donetsk on upea kaupunki, mutta pelasin siellä ennen kuin Ukrainassa alkoi ongelmat, Leighton sanoi entisen NHL-vahdin Mike McKennan 6 Degrees -podcastissa.

– Jääkiekossa kaikki asiat olivat kuitenkin kohdillaan. KHL:ää, AHL:ää ja NHL:ää ei voi edes verrata toisiinsa. KHL:ssä on paljon taitavia pelaajia, jotka tekevät ihmeitä kiekon kanssa, mutta heidän pelissä ei ole yhtään järjestelmällisyyttä, toisin kuin Pohjois-Amerikan sarjoissa. Minulle KHL oli kaljaliiga, jossa pelaajat olivat All Star -tasoisia, uransa tähän kauteen päättänyt konkarivahti täräytti.

Pohjois-Amerikan jääkiekkoon tottunut Leighton ällisteli erityisesti KHL-pelaajien mentaliteettia kiekon kanssa.

– Pelaajilla vaikutti olevan hauskaa siellä. Kun he pääsivät kaksi vastaan yksi -hyökkäykseen, niin kiekon kanssa ollut pelaaja saattoi yrittää spin o rama -syöttöä rystypuolelta toiselle. Sen jälkeen sanoin vain, että: ”Miksi luovutit tuossa!?” Kun KHL:n maalikoosteita katsoo, niin sieltä löytyy niin paljon upeita osumia, jotka saavat sinut sanomaan: ”wow”.  Mutta KHL:ssä ei tehdä paljoa maaleja, koska pelaajat eivät lauo, vaikka maali olisi ammottaisi tyhjyyttä. He tekevät mielummin yhden ylimääräisen syötön toisella puolella olevalle pelaajalle. Jääkiekko on aivan erilaista siellä, Leighton kertoi.


MAKU VOITTOON | NAPPAA JÄTTIKERROIN 30.00

1. Avaa pelitili Betsafelle ja talleta.
2. Lyö vähintään 1€ veto Makwanin voitosta.
3. Jos Maku voittaa, saat 30€ bonusrahaa vetovoittosi lisäksi!