Florida Panthersin Aleksander Barkov viimeisteli perjantaiyönä vähintäänkin uskomattomat pisteet 0+4=4 Calgary Flamesia vastaan.

Suomalainen nosti voittolaukausten jälkeen 5-6-tappioon päättyneen pelin pisteidensä myötä koko kauden tehot lukemiin 0+12=12. Kuten tiedetään, eivät nuokaan ole yön pinnojen tavoin mitään ihan perinteistä luokkaa.

Vaikka maalit puuttuvat, ei suomalaista tule lytätä. Mediajätti TSN:n toimittaja Craig Button antoi suomalaisen suuntaan sivuston videojulkaisussa ylväitä kehuja.

– Barkov ei ole NHL:n kärkipelaajia ainoastaan nyt. Hän hallitsee pelin kaikki osa-alueet erinomaisesti ja hän loistaa kaikkialla, Button ylisti.

Barkov nousi Floridan kaikkien aikojen pistepörssissä neljänneksi, kun koko uran saalis on mallia 135+222=357. Tässä tilastossa ykkönen on Olli Jokinen pistein 188+231=419.

Kakkospaikkaa miehittää Stephen Weiss (394) ja kolmossijaa Jonathan Huberdeau (371). Hän ja Barkov voivat nousta jopa tällä kaudella kyseisen tilaston sijoille 1 ja 2.

Syöttöpörssissä suomalaissentteri on viidentenä 222 syötöllään, kärkipaikkaa pitää hallussaan Weiss 249 napsullaan.

– Ihmiset eivät tunnu käsittävän sitä, miten hyvä hän on, Button jatkoi suomalaisen kehumista.

Kakkosena syöttöpörssissä on Huberdeau (241), kolmosena Jokinen (231) ja nelosena Robert Svehla (229). Ainoa kanto kaskessa Barkovin nousemiselle tilastokärkeen on joukkuekaveri Huberdeau. Barkov voi silti olla pian yksi kaikkien aikojen panttereista.

Button kommentoi, että Barkov on kymmenen parhaan kastiin kuuluva pelaaja sarjassa vielä pitkään.

– Siitä ei ole mitään epäilystä.