NHL:ssä hanat tukossa – farmiin lähetetty suomalaishyökkääjä kylvää tuhoa AHL:n puolella

© Kuva: Getty Images

Florida Panthersissa tällä kaudella neljä ottelua tehoitta pelannut Henrik Borgström kylvää nyt tuhoa AHL:n puolella Springfield Thunderbirdsin paidassa. Suomalainen on tehnyt kauden kolmessa farmipelissä tehot 2+1=3.

Pistepussi kasvoi sunnuntain ja maanantain välisenä yönä maalilla ja syöttöpinnalla. Borgström iski Thunderbirdsille jatkoajalla voittomaalin Rochester Americansin kaatuessa luvuin 2-1. Varsinaisella peliajalla hyökkääjä syötti Paul Thompsonin ylivoimaosuman.

Ottelussa suomalaisväriä edustivat tehomiehen joukkuekaverit, Aleksit Heponiemi ja Saarela. He eivät tehoille yltäneet.

22-vuotias helsinkiläinen on Floridan oma varaus juhannukselta 2016. Sentteri meni taalajäille tuolloin ykköskierroksella numerolla 23. Tähän ja ylipäätään odotuksiin nähden NHL-ura on ollut sanalla sanoen kökkö.

Runkosarjassa vastuuta on kertynyt vain 58 ottelun verran tehoin 9+10=19. AHL:ssä Borgström on iskenyt liki pisteen per ottelu: 27 peliä pistein 7+18=25.