Liigakonkarit täysin väärällä tasolla? Takovat alasarjassa loistavissa joukkueissa hurjia pinnoja

© Kuva: Juha Tamminen
HPK testaa KooKoon vireen! Ota vetotipsi talteen ja käytä tarjous hyväksesi!

Liigasta tutut hyökkääjät Ilmari Pitkänen (arkistokuvassa) ja Markku Flinck siirtyivät kumpikin täksi kaudeksi Suomen kolmanneksi korkeimmalle sarjatasolle Suomi-sarjaan. Liigassa HIFK:ta sekä Jukureita parilla viime kaudella edustanut Pitkänen sekä viime ja toissa kaudella niin ikään Jukureita edustanut Flinck miehittävät sarjan pistepörssin kärkisijoja.

Kiekko-Espoossa pelaava Pitkänen on viimeistellyt kauden yhdeksässä pelissä yli maalin per ottelu, sillä kauden tehot ovat nyt mallia 10+8=18. Pistepörssin kärjen takana kakkosena on Pyry-kippari Flinck, joka on takonut nokialaisten paidassa kauden 11 ottelussa pisteet 9+9=18. Kukaan muu pelaaja sarjassa ei ole pystynyt 18 pisteeseen.

Pyry johtaa Suomi-sarjan alkusarjaa, kun se on haalinut 11 pelistä 28 pistettä. Espoolaislauma seuraa pari pykälää alempana sarjakolmosena: Kauden yhdeksän ottelua ovat kasvattaneet pistepussia 21 pinnalla.

Pitkänen on pelannut urallaan Liigassa 371 runkosarjan ottelua tehoin 34+42=76, uran 12 pudotuspelimittelön saldo on 0+2=2. Flinck on puolestaan summannut 452 runkosarjan matsissa pisteet 51+89=140, 27 pudotuspeliä ovat tuoneet tehot 3+3=6.

HPK testaa KooKoon vireen! Ota vetotipsi talteen ja käytä tarjous hyväksesi!