Jokereiden ex-kapteenilta kovaa tekstiä seuran tähtivahdista: ”Ei ole vakuuttanut vielä millään tavalla”

© Kuva: Mikko Taipale/Jokerit

Vaisun startin KHL-kauteen saanut Jokerit on polkenut viimein dieselinsä käyntiin ja noussut tasaisesti Läntisen konferenssin pohjilta kohti kärkeä.

– Alku oli kyllä tosi heikko, mutta sitten jotain loksahti kohdalleen ja käänne oli aika huimakin. Koko peli muuttui ja löytyi se punainen lanka. Jätkät tiesivät mitä tekevät ja mitä kaverit vieressä tekee. Toki välissä on ollut heikompiakin matseja, mutta pääasiassa tekeminen on ollut hyvää.

– Jokainen yksilö suorittaa hyvällä tasolla ja peli on hyvällä tasolla. Se on normaalia, että pitkällä kaudella tulee ajoittain heikompiakin pelejä joukkuetasolla. Pelisapluuna tuntuu nyt kuitenkin olevan selkäytimessä. Jokainen tietää mitä tekee ja mitä kaveri tekee, ex-jokerikippari Antti-Jussi Niemi kommentoi SuomiKiekko-sivustolle.

Narripaidat ovat napanneet pisteitä jo kahdeksassa pelissä perättäin ja nousseet läntisessä konferenssissa sijalle kuusi.

Jokerien upea kuuden pelin voittoputki katkesi viime viikolla Ak Bars Kazanin kotiluolassa. Sieltäkin helsinkiläiset nappasivat jakotaikatappion myötä pisteen. Jokerit taipui jatkoaikatappioon myös lauantaina Helsingissä Torpedo Nizhni Novgorodia vastaan. Pudotuspelejä ajatellen Jokereilla riittää vielä pelinsä kehittämisessä työsarkaa, etenkin puolustuspelaamisessa.

– Se on ollut vaihtelevaa. Edelleen tulee liikaa lapsuksia. Jos miettii, että vastaan tulee vaikka TsSKA, niin ei ole varaa tuohon määrään virheitä yhden pelin sisällä. Keväällä ei voi enää ailahdella, vaan toimia kuin junan vessa. Siinä on vielä työsarkaa puolustuspelin rakenteen suhteen ja huolellisuuden. Parempaan suuntaan on menty ja paljon aikaa vielä korjata.

– Isoin kysymys tämän kauden menestystä ajatellen on maalivahtipeli. Ovatko nämä maalivahdit tarpeeksi hyviä? Tämän päivän fiilis on, että ei. (Janis) Kalnins on ollut välillä hyvä, mutta liian ailahteleva. Tasaisuus puuttuu. (Antti) Niemi taas ei ole vakuuttanut vielä millään tavalla, Niemi toteaa.

Tiistaina Jokereilla on oiva paikka palata voittojen tielle, kun Hartwall Arenalle saapuu vieraaksi Spartak Moskova. Se on Jokerien takana sarjataulukossa ja siellä narripaidat haluavat pitää heidät myös jatkossa.

– (Olegs) Znaroks valmentajana tosi kova. Ei ole vielä ihan parasta saanut irti ja läpi omaa ideologiaansa. Heille on tehty paljon maaleja siihen nähden, miten Znaroksin valmentamille joukkueille yleensä on tehty. Äärimmäisen kova vastus, siellä on laatua, taitoa, syvyyttä ja hyvä maalivahti. On Jokereiden isoja kilpakumppaneita ja taistelee samoista sijoituksista, Niemi arvioi.

Jokerit – Spartak Moskova tiistaina Hartwall Arenalla klo 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä myös Viasatin kanavilla ja Viaplayssa. Studiossa Antti-Jussi Niemi kumppaneineen aloittaa ennakkopelit klo 18.00.

Kimmo Mäkinen