Dallas Starsin suomalaistykki Roope Hintz on saanut kaudelleen NHL:ssä suorastaan maagisen alun. Pelaaja on Dallasin maali- ja pistepörssin ykkönen lukemin 4+0=4.

Tykkipelaaja kasvatti maaliputkensa pituuden keskiviikkoyönä kahteen osumalla 4-3-voittoon päättyneessä Washington Capitals -ottelussa. Potti oli tähtipaidoille vasta kauden ensimmäinen. Hintz sen sijaan on jäänyt maaleitta yhdessä ottelussa.

Suomalaislingon vire on tehnyt vaikutuksen moneen, ja esimerkiksi mainitun ottelun selostajan eräs lause kuvasti hyökkääjän virettä oivasti.

– Hän (Hintz) saa maalivahdit epävarmoiksi ja pois asennostaan tuolla vauhdilla, selostaja latasi tuulennopeasta Hintzistä.

Dallasin vuoden 2015 kakkoskierroksen 49. varaus takoi NHL:ssä viime kaudella tehoiksi 9+13=22. Tuo debyyttisesongin piste-ennätys tulee menemään siis romukoppaan ilman mitään loukkaantumisia tai muita takaiskuja.

LUE NHL:N KESKIVIIKKOAAMUN JUTUISTA MYÖS:
Historiaa tehnyt suomalaissensaatio iski uransa avausmaalin NHL:n tähtisikermää vastaan Patrik Laineen alustuksesta – ”Eipä tarvitse odotella sitä enempää”

Patrick Marleau palaa NHL:ään – legendan sopimuksessa naurettava hintalappu

Ällistyttävä temppu taas NHL:ssä – Suomen sensaatiopelaaja nousi maalillaan historiakirjoihin

Winnipegin suomalaiset tulikuumina! Patrik Laine rohmusi hirmutehot – Ville Heinolalle NHL-uran avausmaali