Ei peliäkään puoleen vuoteen – kaksinkertainen nuorten maailmanmestari selättämässä vihdoin vammansa! Suomalaiselle luvassa jopa NHL-debyytti?

© Kuva: Getty Images

Alle 20- ja alle 18-vuotiaiden maailmanmestari Ukko-Pekka Luukkonen ei ole pelannut tällä kaudella missään. Juhannuksen 2017 Buffalo Sabresin kakkoskierroksen 54. varaus on ollut lasaretissa, mutta todennäköisesti AHL-joukkue Rochester Americansissa kautensa aloittava torjuja on nyt lähellä pelikuntoa.

Pelaaja valotti Democrat & Chronicle -lehdelle tuoreita tuntemuksiaan.

– On todella mukavaa vetää normaalit treenit ja olla tämän joukkueen mukana jäällä taas. Edellisistä treeneistä on pitkä aika. Olen innoissani ja odotan, että pääsen pelaamaan.

AHL-porukan väliaikainen päävalmentaja Gord Dineen kertoi muun muassa, että Luukkosen annetaan nyt osallistua pelitilannetreeneihin.

– Luukkonen on tehnyt kuntoutusta kaukalon ulkopuolella. Olemme maltillisia hänen kanssaan. Hänen terveytensä on tärkeysjärjestyksessä ykkönen, luotsi jatkoi.

– Hänen terveytensä on tärkeysjärjestyksessä ykkönen.

Americansin GM Randy Sexton ilmoitti huhtikuun lopulla NHL.comin suomenkielisen sivuston mukaan, että Luukkosen odotettiin tuolloin selviytyvän lonkkaleikkauksesta kuudessa kuukaudessa.

– Olemme erittäin tyytyväisiä hänen ensiesiintymiseensä Bellevillessä, ja odotamme hänen tekevän vahvan paluun treeneihin, kun hän pääsee aloittamaan kuntoutusjaksonsa, Sexton lisäsi.

Luukkoselta on vaadittu loukkaantumisen aikana kärsivällisyyttä.

– Se oli hidas prosessi. Buffalossa tehtiin harjoitusleirin aikana todella hyvää työtä.

– Se oli hidas prosessi. Buffalossa tehtiin harjoitusleirin aikana todella hyvää työtä.

Suomalaisvahti pelasi viime kaudella OHL:ssä Sudbury Wolvesin paidassa kaikkiaan 61 ottelua sekä päälle yhden pelin AHL:ää Rochesterissa. Lisäksi vyölle kertyi maajoukkuepelejä.

– Se auttaa, että pelasin täällä viime kaudella yhden ottelun.

Alkavalla kaudella Luukkonen saattaa pelata otteluita jopa NHL:n puolella. The Athletic povasi tätä syyskuussa.

– Sabres ei aio hoputtaa 20-vuotiasta lupaustaan (NHL:ään). Hän tulee aloittamaan Andrew Hammondin parina Americansissa. Sabresin puolella Carter Huttonilla on alkamassa toinen tämän kolmivuotisesta sopimuksesta ja Linus Ullmark yrittää yhä sementoida NHL-statuksensa.

– Mikäli Luukkonen kuitenkin jatkaa upeita otteitaan ja mikäli Sabres tippuu taas pudotuspelivauhdista, hän tulee saamaan näyttöpaikan loppukaudella.

LUE TUOREIMMISTA NHL-JUTUISTA MYÖS:
Taas mieletön temppu! NHL:n pistepörssin kärkipäässä jyräävä pelaaja pystyi 19 vuotta vanhaan temppuun

Ei ole totta! NHL:n superlupaus iski nöyryyttävän maalin ilmaveivillä – katso osuma