Don Cherry heti vauhdissa: haukkui Toronto Maple Leafsin – tässäkö syy menestyksen puutteelle?

© Kuva: Getty Images

NHL:n joka lauantaisen Hockey Night in Canada -ottelun erätauolla omaa Coach’s Corneriaan pitävä Don Cherry aloitti miehelle luonnollisen hämmentämisen luonnollisesti jo kauden ensimmäisessä lähetyksessään.

85-vuotias moottoriturpa nosti osiossaan esille mm. legendaarisen kanadalaisseura Toronto Maple Leafsin, tai tarkemmin ottaen seuran 50 vuotta jatkuneen menestymättömyyden.

Patrioottinen kanadalaisjäärä ei usko Leafsin menestykseen myöskään tällä kaudella. Syykin on miehen mukaan selvä: seurassa on liian vähän kanadalaispelaajia, mikä puolestaan johtaa kovuuden puutteeseen. Kovuus taas on old time hockeyn nimeen vannovan Cherryn mukaan mukaan kaikki kaikessa pudotuspeleissä menestymisen kannalta.

Sosiaalinen media oli Cherryn kommenttien jäljiltä luonnollisesti taas ”tulessa” kiekkofanien ja -toimittajien laukoessa kilvan omat mielipiteensä Cherryn mietteisiin. Leafs-toimittaja Mark Masters mm. muistutti, että Toronton kokoonpanosta peräti 10 pelaajaa on kanadalaisia. Cherryn usein halveksimia eurooppalaispelaajia löytyy kokoonpanosta yhdeksän kappaletta.

– Hän on oikeassa kovuuden, ei niinkään kanadalaisuuden osalta, eräs fani oikaisi.

Osa kansasta oli samoilla linjoilla Cherryn kanssa, osa epäili miehellä olevan matoja aivoissaan. Oli miten oli, Cherryn mielipiteistä revittän taatusti monenlaista viihdettä myös alkaneella NHL-kaudella.