Avalanchen sysismustassa ottelussa yksi pieni ilonaihe – tähtihyökkääjä toisti NHL:ssä tempun, johon kuluvalla vuosituhannella ei ole pystynyt kukaan muu

© Kuva: Getty Images

Vaikka Colorado Avalanche koki yöllä kovia St. Louis Bluesia vastaan suomalaistähti Mikko Rantasen loukkantumisen sekä 1-3-tappionsa myötä, oli tuossa ottelussa joukkueen näkökulmasta yksi pieni iloinen asia.

Kun Avsin ykkössentteri Nathan MacKinnon maalasi Coloradolle, kasvatti tällä kaudella tehot 5+7=12 iskenyt pelaaja pisteputkensa yhdeksään. Keskushyökkääjä on onnistunut nousemaan tehoille siis sesongin jokaisessa ottelussa.

Pisteputki hakee vertaistaan. Kanadalaisesta tuli viides pelaaja kautta NHL-historian, joka on onnistunut latomaan kauden alusta vähintään yhdeksän ottelun pituisen pisteputken. Kuluvalla vuosituhannella moiseen ei ole pystynyt kukaan muu, mutta MacKinnon itse liekehti samalla tavalla vuosi sitten.

Edellisen kerran vastaavaa on nähty joltain muulta pelaajalta kaudella 1985-86, jolloin maailman kaikkien aikojen kiekkoilija Wayne Gretzky ylsi juurikin yhdeksän peliä käsittäneeseen putkeen.

Muut tähän yltäneet ovat Charlie Simmer, Guy Lafleur ja Rod Gilbert.

Kuten todettua, yön ottelu oli Coloradolle muuten musta. Nilkkansa tappiopelissä pahannäköisesti loukanneella Rantasella saattaa olla edessään pitkäkin huili.

Avalanchea läheltä seuraava toimittaja Adrian Dater vahvisti pari tuntia ottelun jälkeen suomalaistähden suuntaavaan tiistaina magneettikuvauksiin, jossa selviävät hyökkääjän sairasloman pituus sekä nilkan mahdolliset pahemmat vauriot.