Anaheim Ducks joutuu tulemaan pahimassa tapauksessa seuraavat kymmenen viikkoa toimeen ilman luottopuolustajaansa Josh Mansonia.

Vielä toissa kaudella komeat 37 (3+30) tehopinnaa sekä komean plusmiinus-lukeman +34 merkkauttanut Manson väänsi polvensa ikävän näköisesti viikko sitten ottelussa Dallas Starsia vastaan. Orange County Register -lehden mukaan alunperin pienenä venähdyksenä pidetty vamma on osoittautunut jatkotutkimuksissa arveltua pahemmaksi.

28-vuotias puolustajajätti on kuulunut jo useiden kausien ajan Ducksin luottopuolustajiin. Viime kaudella keskimäärin 22.18 minuuttia illassa Ducksin puolustuksessa luutinut joukkueensa ahkerin taklaaja on tehojensa lisäksi joukkueelleen korvaamaton puolustava puolustaja sekä laukausten blokkaaja.

Isokokoisen luottopuolustajan loukkaantuminen on Ducksille valtava takaisku myös siksi, että viime kaudella NHL:n kellarikerrokseen sukeltanut joukkue on aloittanut kautensa odotuksia paremmin – se on napannut alkukauden 14 ottelustaan peräti kahdeksan voittoa.

LUE MYÖS: Tähtipuolustaja Dustin Byfuglienin poissaolon syy selvisi? NHL-hovitoimittajalta kova paljastus

LUE MYÖS: NHL-supertähti lyttäsi itsensä kovin sanoin: ”He hankkivat minut tekemään tulosta – näytin ihan tulokaspelaajalta”

LUE MYÖS: Kokenut NHL-pomo saapuu Karjala-turnaukseen – Jesse Puljujärven tilanteeseen pian ratkaisu?