Tekijälle 25 ottelun pelikielto: Maalivahti jyrättiin Kanadassa käsittämättömällä tavalla, katso video

© Kuva: Ilari Isotalo

Kanadalaisen junioriliiga SJHL:n lauantaisessa ottelussa nähdystä törkytempusta on annettu peräti 25 ottelun pelikielto.

Yorkton Terriersin ja Melville Millionairesin välisessä ottelussa Terriersin hyökkääjä Greg Mulhall jyräsi Millionairesin maalivahti Berk Berkelievin tavalla, jota ei kovin usein näe.

Berkeliev tuli ulos maaliltaan vastaan purkamaan irtokiekkoa ja Mulhall lanasi hänet kumoon hiljentämättä vauhtiaan juuri ollenkaan. Tapahtumasta kuvatun videon perusteella Mulhall ei tehnyt elettäkään estääkseen törmäystä.

Mulhall selvisi tilanteesta ottelussa 2+10 minuutin jäähyllä, mutta SJHL tiedotti maanantaina hyökkääjälle antamastaan rangaistuksesta, joka on koko sarjan historian pisin.

Millionairesin päävalmentaja Kyle Adams oli tapauksesta melko suorasanainen.

– Kyseessä on todennäköisesti yksi törkeimmistä tempuista joita olen koskaan nähnyt niin pelaajana kuin myös valmentajana. Tuollaiset on saatava pois lajista, Adams vaatii.

Berkeliev kiidätettiin törmäyksen jälkeen sairaalaan ja veskarin saamat vammat olivat vakavat.

Adamsin mukaan vahdille ommeltiin kahdeksan-kymmenen tikkiä naamaan ja ylähuuleen, sekä viisi takaraivoon. Lisäksi hän menetti hampaita ja sai vakavan aivotärähdyksen. Berkeliev pääsi sunnuntaina pois sairaalasta, mutta hänen koko kautensa on vammojen vuoksi vaarassa.

Kohutilanne on nähtävissä alla olevalta videolta tai täältä.