Montreal Canadiensin riveissä 990 NHL:n runkosarjaottelua pelannut takavuosien tähtipuolustaja Andrei Markov tavoittelee 40-vuotiaana paluuta taalakaukaloihin kahden KHL-vuoden jälkeen.

Lähteiden mukaan kovaa Floridassa harjoitteleva, uuden agentinkin itselleen palkannut entinen Venäjän maajoukkueen ja NHL:n tähtipakki on tehnyt selväksi tavoittelevansa tosissaan paikkaa Pohjois-Amerikasta ykkösvaihtoehdon ollessa miehen vanha NHL-seura Montreal Canadiens.

Ainakin agentti on laittanut heti töpinäksi antamalla ainakin mediaan kuvan siitä, että kysyntää Markoville yhä riittäisi.

– Eilinen oli kiireinen päivä. Useat joukkueet soittivat (Markovin perään), kyselivät hänen kunnostaan sekä pyysivät videoita hänen harjoittelustaan. Jotkut ovat jopa olleet paikan päällä seuraamassa hänen luisteluaan sekä harjoitteluaan, tuore agentti Allan Walsh kertoo NHL.comille.

– Olen luottavainen sen suhteen, että hän löytää joukkueen ja pelaa jossain (NHL:ssä) tällä kaudella, agentti vakuuttelee.

Markov haluaisi ennen kaikkea täyteen 1000 runkosarjaottelua nimenomaan Canadiensin paidassa. Toisaalta pelaaja ei sulje pois muitakaan vaihtoehtoja.

– Andrei on tehnyt selväksi haluavansa päättää uransa Montrealissa. Ehkä se toteutuu, ehkä ei. Hän on 100-prosenttisen sitoutunut pelaamaan NHL:ssä ja on tehnyt selväksi, että on avoin pelaamaan myös muissa joukkueissa, Walsh päättää.

Toistaiseksi Markov on pelannut urallaan 990 NHL-runkosarjapeliä vakuuttavin tehoin 119+453=572.