Paluusta NHL-kaukaloihin Montreal Canadiensin riveissä kahden KHL-kauden jälkeen haaveilleen Andrei Markovin tilanne pelipaikan suhteen vaikuttaa juuri nyt haastavalta.

Montreal Canadiensin paidassa 990 runkosarjaottelua urallaan pelannut takavuosien tähtipuolustaja on harjoitellut koko kesän kovaa tavoitteenaan paluu NHL-jäille nimenomaan Canadiensin paidassa.

Kanadalaisseuran GM Marc Bergevin kertoo antavansa kuitenkin jo 40-vuotiaan Markovin sijaan näyttöpaikan ennemmin seuran nuorille lupauksille.

– Kaksi vuotta sitten, kun hänen sopimuksensa umpeutui, teimme hänelle tarjouksen. Hän valitsi kuitenkin toisin ja päätyi KHL:ään. Sittemmin ajat ovat muuttuneet. Pelaaja on ikääntynyt. Organisaatiomme on menossa toiseen suuntaan ja meillä on paljon nuoria pelaajia. Meillä on Noah Juulsen, Victor Mete, Josh Brook, sekä Alexander Romanov, joka tulee olemaan täällä vuoden kuluttua. Haluamme antaa nuorille mahdollisuuden, Bergevin vahvistaa ranskankielisen RDS-kanavan haastattelussa.

Uutista ei voida pitää yllätyksenä, sillä Markovin taso on ollut viime kaudet laskussa iän karttuessa. Varsinkin miehen luistelunopeuden riittävyys nyky-NHL:ään on suuri kysymysmerkki.

LUE MYÖS: Winnipeg-tähdeltä kuitti Patrik Laineelle? ”Haluat pelata niiden kanssa, joiden kanssa sinulla on kemiaa”