1990-luvun parhaisiin NHL-pelaajiin lukeutunut ja omalla urallaan 1363 runkosarjaottelua sekä 154 pudotuspeliottelua taalakaukaloissa pelannut Jeremy Roenick ihmettelee Twitter-tilillään nuorille NHL-tähdille nykyisin varsin heppoisin perustein ojennettavia megasopimuksia.

Jenkkilegendaa ihmetytti muiden muassa Ottawa Senatorsissa kiekkoilevan puolustaja Thomas Chabotin tuore jatkopahvi, joka takaa 22-vuotiaalle kanukille 64 miljoonan dollarin tulot seuraavan kahdeksan vuoden ajalta. Chabot on pelannut NHL:ssä vasta kahden kauden ajan, joten näytöt ovat vielä varsin ohuet.

– Tämän päivän NHL-sopimukset ihmetyttävät. Muistan, kuinka ennen vanhaan sinun piti ansaita isot sopimukset. Nyt joukkueet vain antavat niitä ja toivovat, että kaikki menee hyvin. Hullua, Roenick älähti varsin aiheellisesti.

– Olen onnellinen Chabot’n puolesta. Hän on loistava nuori pelaaja, jolla on paljon taitoa. On silti ihmeellistä, että saat nykyään tuollaisen sopimuksen tehtyäsi 80 tehopistettä. 64 miljoonaa dollaria kahdeksasta vuodesta. Jäädään seuraamaan tilannetta, jenkkilegenda kirjoittaa.

Roenick jos kuka ansaitsi omalla urallaan kaikki miljoonansa. Kovaotteinen hyökkääjä pelasi NHL:ssä vuodesta 1988 aina vuoteen 2009 lähes pinna per peli tahdilla.