Lahden Pelicans tiedotti kotisivuillaan, että joukkuetta jo viime kaudella edustanut pakki Aleksandr Shchemerov palaa Lahteen vuoden mittaisella lainapahvilla. Hän tulee mastokaupunkiin KHL-joukkue Avtomobilistista.

Lahden Pelicans

@PelicansFi
Tervetuloa takaisin Lahteen! 💪 #PelicansFi #Liiga

22-vuotias pakki pelasi Lahdessa viime kaudella 38 ottelussa tehoin 1+5=6. Pelaajan vahvuudet ovat puolustavassa puolustamisessa, ja siinä hän onnistui menneellä kaudella oikeinkin hyvin.

– Meillä oli tahtotila saada Shchemerov tänne vielä toiseksi kaudeksi, sillä mies otti isoja harppauksia viime kauden aikana ja oli pidetty pelaaja joukkueessa, urheilutoimenjohtaja Janne Laukkanen kommentoi.

– Myös Avtomobilist oli tyytyväinen miehen kehitykseen ja tällä kaudella pelaajan sekä Avtomobilistin tavoitteena on, että Shchemerov pelaa takalinjoillamme isossa roolissa isoja minuutteja.

Pelaaja on Pelicansin mukana viikonloppuna CHL:n vieraspeleissä Keski-Euroopassa.

Venäläisen tulo Lahteen tarkoittaa sitä, että TPS:ssä viime kaudella kaikkiaan peräti 44 pinnaa (12+32) latonut Ilkka Heikkinen ei liene ole liittymässä Pelicansiin. Häntä on huhuttu joukkueeseen pidemmän tovin.

Heikkinen on sopimukseton ja Pelicansin pakistoon kuuluu jo kahdeksan realistista liigapakkia.