Entinen Jokerit-kapteeni vaatii joukkuetta ryhdistäytymään yhdessä asiassa: ”Sen pitää olla kunnossa”

© Kuva: Ilari Isotalo

Helsingin Jokerit kohtaa sunnuntaina SKA:n Pietarissa KHL:n kamppailussa.

Jokerit aloitti kautensa kohtaamalla KHL:n huippuseuroihin lukeutuvat Avangard Omskin sekä Bars Kazanin. Jokerit koki myös tappiot molemmissa otteluissa. Omsk oli parempi maalein 3-1 ja Kazan 5-2. Narripaidoilla on ollut ongelmia keksiä aseita KHL:n suurseurojen kaatamiseen.

– Jokereille tuli viime kaudella liikaa virheitä ja peli oli liian avonaista. Siihen pitäisi tulla parannusta, sillä kärkijoukkueita on todella vaikea voittaa hyökkäämällä. Ykkösasia on saada puolustusta tiivistettyä, entinen Jokerit-kapteeni Antti-Jussi Niemi toteaa SuomiKiekko-sivustolle.

– Puolustuksen pitää olla kunnossa ja maalivahtipelin. Hyökkäys sitten rakennetaan sen päälle.

Jokerit otti kahden tappion jälkeen tililleen voitot Dinamo Riikasta ja Severstal Tsherepovetsista. Nämä voitot eivät tulleet puolustamalla, vaan onnistuneella hyökkäyspelaamisella. Sunnuntaina vastaan tulee paria pykälää kovempi vastus.

– Jokereillahan on todella kova hyökkäyskalusto. Nyt pitää vain saada selkeämpi puolustussapluuna, niin sitten Jokereilla on mahdollisuudet vaikka mihin.

– Erikoistilannepelaaminen pitää saada myös toimimaan, sillä etenkin kärkijoukkueita vastaan viidellä viittä vastaan on vaikea tehdä maaleja.

SKA Pietari–Jokerit sunnuntaina klo 17.00. Ottelu näkyy suorana lähetyksenä Viasatin kanavilla ja Viaplayssa.

Kimmo Mäkinen