Entinen Jokerit-kapteeni haluaisi nähdä ”Mörkö-Markon” suuremmassa roolissa: ”Pohdin jo viime kaudella”

© Kuva: Getty Images
Ti klo 19:30 Dortmund-Bayern

Bundesliigan alun kunniaksi Viaplaylla on HUIPPUTARJOUS. Katso kaikki Bundesliigan matsit sekä Joel Pohjanpalon 2. Bundesliigan pelit alle kympillä kuussa! Ei sitoutumispakkoa. Viaplay nyt 9,99€/kk (norm. 29,99€).
NAPPAA TARJOUS

KHL-kausi 2019-2020 alkaa Jokereiden osalta tiistaina, kun Hartwall Arenalle vieraaksi saapuu viime kauden finalistijoukkue Avangard Omsk.

Omsk avasi jo kautensa sunnuntaina ja avasi sen vakuuttavasti hakemalla 3-1-voiton hallitsevan mestarin TsSKA Moskovan kotipesästä. Jokerit pelaa tiistaina ensimmäisen ottelunsa.

– Ensimmäinen peli on aina ensimmäinen peli. Se jännittää ja miten sen jännityksen sitten käsittelee? Tuleeko se intona vai jähmettymisenä. Vaikka on kokenut joukkue, kyllä siinä silti on aina perhosia vatsassa. Tulee vielä tuollainen vastus, niin jätkät on varmasti pumpattu ja haluavat näyttää. Viime kauden finalistijoukkue on hieno mittari heti koko Jokerien organisaatiolle, toteaa entinen Jokerikippari Antti-Jussi Niemi SuomiKiekko-sivustolle.

Jokerit on onnistunut hankkimaan useita mielenkiintoisia suomalaisia pelaajia riveihinsä täksi kaudeksi. Suurin mielenkiinto kohdistuu Leijonien MM-kultasankariin Marko ”Mörkö” Anttilaan, jonka vaikutus seurassa on iso.

– On varmasti iso. Mörkö-Marko tekee töitä, taklaa ja näyttää esimerkkiä. Alivoimalla todella tärkeä jätkä ja omassa roolissaan nelosketjussa. Pohdin jo viime kaudella, että voisi olla isommassakin roolissa. Osaa tehdä maaleja, on nopea ja yllättävän taitava. Tykkään Anttilasta. Hänellä ei ole off-päiviä, vaan perusyrittäminen tulee takuulla aina. Jos olisin valmentaja, niin pystyisin aina luottamaan ja tietäisi mitä saa, Niemi toteaa.

Jokereilla on haastava startti KHL-kauteen, sillä viime kauden finalisti Omskin jälkeen narripaidat isännöivät KHL:n kolmesti voittanutta idän menestysseura Ak Bars Kazania.

– Kaikki toivoo Jokereille lentävää lähtöä. Kovat vastustajat, mutta voitot näistä, niin kausi saisi positiivisen startin ja omalle tekemiselle ensimmäiset mittarilukemat. Ensimmäinen peli saattaa mennä vielä jännityksen takia miten sattuu, mutta toisessa pelissä viimeistään nähdään miten Jokerit pärjää näitä kovia vastaan, Niemi toteaa.

Jokerit – Avangard Omsk tiistaina Hartwall Arenalla klo 18.30. Ottelu näkyy suorana lähetyksenä Viasatin kanavilla ja Viaplayssa.

Kimmo Mäkinen

Ti klo 19:30 Dortmund-Bayern

Bundesliigan alun kunniaksi Viaplaylla on HUIPPUTARJOUS. Katso kaikki Bundesliigan matsit sekä Joel Pohjanpalon 2. Bundesliigan pelit alle kympillä kuussa! Ei sitoutumispakkoa. Viaplay nyt 9,99€/kk (norm. 29,99€).
NAPPAA TARJOUS