Alla pettymyskausi – onko NHL-tähden lähes 60 miljoonan dollarin valtava jatkodiili turhan uhkarohkea? ”Huippu sanan jokaisessa merkityksessä”

NHL-seura Arizona Coyotes tiedotti äskettäin tehneensä jopa kahdeksan seuraavaa kautta kattavan jatkosopimuksen hyökkääjä Clayton Kellerin kanssa.

Juhannuksen 2016 draftissa ykköskierroksella seitsemäntenä varattu 21-vuotias taituri kuittaa tuoreesta sopimuksestaan keskimäärin 7,15 miljoonaa dollaria kaudessa.

– Tämä on erityinen päivä minulle ja perheelleni. Rakastan kaikkea Coyotesissa. Joukkuetoverini ovat mahtavia, valmentajat loistavia, ja kaikki tässä organisaatiossa on oikeilla raiteilla, tuore jatkosopimuksen rustaaja hehkutti NHL:n suomenkielisen sivuston mukaan.

Joukkueen menestyksestä – tai no, eipä sitä ole edes tullut – Keller ja muut ovat voineet vain haaveilla.

– Arizona on se paikka, jossa haluan olla, ja olen ylpeä voidessani sitoutua Coyotesiin pitkäksi aikaa.

Sopimus on Coyotesin seurajohdolta varsin uhkarohkea: Sentterin ja laiturin paikat taitava jenkki iski viime kaudella 82 runkosarjan pelissä varsin keskinkertaiset pisteet 14+33=47.

– Clayton on huippu sanan jokaisessa merkityksessä. Hän ei ole ainoastaan all-star-pelaaja ja yksi liigan parhaista pelintekijöistä, vaan myös poikkeuksellinen persoona, jolta löytyy paloa ja määrätietoisuutta saavuttaa suuria asioita, GM John Chayka sanoi.

Pelaajan piste-ennätys on peräisin toissa kaudelta, jolloin kojootti latoi komeat pisteet 23+42=65.

– Kiitämme Claytonia siitä, että hän uskoo tulevaisuuteemme. Hän on tärkeässä roolissa tässä joukkueessa vielä monien vuosien ajan.


Kärpät – Ilves | Betsit Kärpille!

Onko Ilves toipunut lauantaisesta rökityksestä vai tuleeko lisää lunta tupaan?