Tsekkivahti Jakub Skarek pelasi itsensä lahtelaisten kiekon ystävien sydämiin Pelicansissa. NHL-joukkue NY Islandersiin tiistaina siirtynyt veskari oli pidetty hahmo niin taitojensa kuin luonteensakin puolesta.

Maalivahti torjui pussinokissa viime kaudella 22 runkosarjan pelissä prosentein 90,6. Päästetyjen maalien keskiarvo oli 2,45. Tilastot eivät ehkä ihan kertoneet koko totuutta Skarekin taitotasosta.

Luonteesta sen sijaan kertoo maalivahdin hyvästelyviesti hänen Instagramin story-osiossaan. Se on nähtävillä 24 tuntia, ja Skarek julkaisi tuon tiistaina vähän iltapäivä yhden jälkeen.

Hämmentävää on se, että teksti on kirjoitettu suomeksi ja vieläpä oikein hyvin. Viesti kuului sanasta sanaan muokkaamattomana näin:

– Hei, haluan kiittää kaikkia Pelicans faneja mahtavasta tuesta viimekaudella, joukkuetovereitani, valmentajia ja huoltojoukkoja kärsivällisyydestä, auttamisesta ja tärkeistä vinkeistä ja avuista mitä olette aina antaneet mikä on auttanut minua paremmaksi ihmiseksi ja pelaajaksi.

– New York Islandersin organisaatio on tehnyt päätöksen että olen valmis ottamaan valtavan askeleen elämässäni ja urallani: taistelemaan pelipaikasta pohjois-amerikassa ja olen valmis hyväksymään tämän haasteen.

– Ilman teidän apuanne se ei olisi mahdollista. Uskokaa minua kun sanon että minulle ei ole helppoa jättää tätä kaunista kaupunkia sekä maata. Toivon että minulla tulevaisuudessa mahdollisuus tulla tänne takaisin. Kiitos kaikille. Hyvä Pelicans!