Joensuun Kiekkokopla tiedotti Facebook-tilillään kahdesta uudesta hankinnasta – jotka ovat II-divisioonatasolle tippaakaan liioittelematta luokkaa hirvittävän kovat.

Hyökkäystä vahvistaa suoraan Liigasta alasarjaan pomppaava Sami Mutanen, joensuulaisten maalille puolestaan tulee Juho Ratilainen Jokerien KHL-organisaatiosta. Koplan päivityksen mukaan molempien pelaajien sopimukset sisältävät Liigan sekä ulkomaan siirtopykälät.

Mutanen pelasi KooKoossa viime kaudella 41 runkosarjan peliä tehoin 2+1=3. Ässien kevään 2013 Suomen mestari on pelannut pääsarjassa kaikkiaan 383 ottelua pistein 30+55=85. Uran 54 pudotuspeliottelun saldo on 3+6=9.

Joukkueen päävalmentaja Sami Puruskainen hehkutti uusia pelaajia.

− Hienoja ovat hankinnat. Molemmat pelaajat tuovat kovan lisän joukkueeseen.

− Mutanen on minulle tuttu jo omilta peliajoilta ja tiedän tarkalleen mitä sieltä on tulossa.

Ratilaisen viime kausi oli sekava. Hän kuului Jokerien organisaatioon, mutta KHL:ssä otteluita ei kertynyt yhtäkään – kuten ei toissa kaudellakaan. Vahti torjui viime talvena Jokerien nuorten liigajoukkueessa sekä Mestistä Kiekko-Vantaassa ja IPK:ssa.

− Juho on harjoitellut meidän mukanamme jo jonkin aikaan ja on näyttänyt jäällä erittäin hyvältä.

Kopla aloittaa sarjakautensa tasan kuukauden kuluttua kangasniemeläistä KaPa-51:tä vastaan.