NHL:ssä viimeiset viisi kautta pelannut sveitsiläishyökkääjä Sven Andrighetto siirtyi kesällä KHL-seura Avangard Omskin riveihin.

Vielä muutama vuosi sitten Mikko Rantasen kanssa Colorado Avalanchen ykkösketjussa pelannut 25-vuotias mailataituri koki viime kaudella ison muutoksen, sillä hän joutui taistelemaan lähinnä nelosketjun jämäminuuteista.

Runkosarjan 64 ottelussa tehot 7+10=17 summanneella sveitsiläisellä jäi kaikin puolin karvas maku suuhun viime kaudesta.

– He laittoivat minut viime harjoitusleirillä nelosketjuun, eikä sen jälkeen antaneet enää mahdollisuuksia nousta ylemmäksi. Peliaikani oli hyvin kortilla, ja sitten vielä tuli loukkaantuminen. Olin poissa pari viikkoa, enkä päässyt enää neljättä ketjua ylemmäksi, Andrighetto tilittää Championat-lehden haastattelussa.

– Ja mikä pahinta, he eivät antaneet minulle mahdollisuutta jatkaa seurassa. Tietenkin olin vihainen siitä, että en päässyt kokoonpanoon tai sitten siitä, että jouduin pelaamaan vain viisi minuuttia ottelua kohden. Miten omat taidot voi näyttää viidessä minuutissa? Se oli harmittavaa. Yritin saada päävalmentajalta (Jared Bednar) tietoa siitä, mitä hän haluaa minulta tai mitä minun täytyy parantaa, mutta hän ei puhunut minulle yhtään, hyökkääjä jatkoi.