Suomen miesten maajoukkueen valmennusryhmä on selvillä aina kevääseen 2022 saakka.

Suomen Jääkiekkoliitto tiedottaa verkkosivuillaan, että joukkueen päävalmentajana jatkaa myös tulevaisuudessa Jukka Jalonen, jonka entinen sopimus olisi päättynyt ensi kevääseen. Myös muu valmennustiimi pysyy ennallaan.

– Meillä on takana huikea kausi ja joukkueen kannalta on hienoa, että samat taustavoimat jatkavat myös alkavalla kaudella. Iso hatunnosto seuroille siitä, että tämä on mahdollista, A-maajoukkueen GM Jere Lehtinen kiittää tiedotteessa.

Leijonien apuvalmentajina toimivat myös jatkossa Mikko Manner sekä Antti Pennanen. Maalivahtivalmennuksesta vastaa Kari Lehtonen ja videovalmennuksesta Janne Hietaniemi.

Jalosen jatkosopimuksessa huomionarvoista on myös se, että siihen on kirjattu mukaan NHL-pykälä, joka mahdollistaa siirron Pohjois-Amerikkaan kesken sopimuskauden.

– Suomalaisia valmentajia ei juuri ole NHL:ssä ollut emmekä halua olla esteenä, jos Jukalle sopimuskauden aikana aukeaa NHL:ssä sellainen valmentajan paikka, johon hän haluaa tarttua, puheenjohtaja Harri Nummela kertoo.

Lähde: Suomen Jääkiekkoliitto