The Canoe -lehden asiantuntijan Steve Simmosin tietojen mukaan Toronto Maple Leafs etsii parhaillaan keinoja pitää NHL:n vapaiden markkinoiden kovin jäljellä oleva nimi, Jake Gardiner, myös ensi kaudella joukkueessa.

Maple Leafsillä on kuitenkin yksi iso este Gardinerin suhteen: seuralla ei ole palkkakatossa yhtään ylimääräistä tilaa, kun vielä Mitch Marnerillekin täytyy solmia rahakas jatkosopimus.

– Minulle kerrottiin, että ainut keino miten Maple Leafs voi pitää Gardinerin on se, että he tekevät Marnerille lyhyen siltasopimuksen ja sitten tekevät sopimuksen puolustajan kanssa. Tämä voi tietää Kasperi Kapasen tai Andreas Johnssonin kauppaamista, eikä sekään välttämättä riitä, Simmons kertoo.

29-vuotias Gardiner pelasi viime kaudella Maple Leafsin takalinjoilla 62 ottelua tehopistein 3+27=30.