Kova menetys! Liiga-vahti siirtyykin jo ensi syksyksi NHL:ään

© Kuva: Juha Tamminen

Pelicans-vahti Jakub Skarek siirtyy ensi kaudeksi New York Islandersiin. Tshekkivahti oli Pelicansissa alunperinkin lainassa Islandersista, mutta nyt NHL-joukkue on päättänyt haluavansa Skarekin pelaavan Pohjois-Amerikassa jo ensi kaudella.

19-vuotias Skarek pelasi viime kaudella Pelicansissa 22 runkosarjaottelua. Kausi alkoi erinomaisesti, mutta vuoden vaihteen jälkeen otteissa alkoi näkyä pientä epävarmuutta. Lopulta torjuntaprosentti oli kauden osalta 90,6. Huippulupaus varattiin NHL:ään vuoden 2018 kolmannella kierroksella.

– Olisimme halunneet pitää Skarekin vielä vuoden täällä, mutta samaan aikaan olemme iloisia pelaajan puolesta, että hän on Islandersin näkökulmasta jo valmis Pohjois-Amerikkaan. Meille tämä ei aiheuta huolta, sillä Atte Tolvanen on erinomainen maalivahti ja meillä on lisäksi neuvottelut jo pitkällä Skarekin paikkaajan suhteen. Lisäksi tänään mahdollisuuden maalilla saava oma kasvattimme Jasper Patrikainen on kehittynyt hurjaa vauhtia ja hän pystyy tarvittaessa jo tällä kaudella debytoimaan Liigassa, Pelicansin urheilutoimenjohtaja Janne Laukkanen kommentoi seuran verkkosivuilla.