Ura ohi! Jokereiden kulttipelaaja iski hokkarit naulaan – löysi heti uusia töitä

© Kuva: Ilari Isotalo

Jokereista tuttu Tomi Mäki lopettaa uransa 35-vuotiaana.

KHL-seura vahvistaa uutisen tiedotteessaan. Samalla seura kertoo, että ex-hyökkääjä jatkaa organisaatiossa töissä – nyt uorten pelaajien kehitysvalmentajana.

Mäen ura hakee vertaistaan: NHL:ssäkin piipahtanut hyökkääjä edusti koko uransa Suomessa vain Jokereita. Mäki pelasi helsinkiläisten edustusmiehistössä 628 runkosarjaottelua. Lukema tekee hänestä Jokereiden ennätysmiehen.

– Hyvillä fiiliksillä katson taaksepäin omaa uraani. Olen saavuttanut pelaajana paljon ja ollut tosi etuoikeutettu, että on saanut pelata näin pitkään ja näin paljon pelejä. Ura oli siinä mielessä poikkeuksellinen, että Suomessa minulla on ollut vain yksi seura ja olen siitä tosi ylpeä. Tässä seurassa pelaajana vietetty aika on sellainen, jonka muistan varmasti koko elämäni, Mäki kertoo.

Jokereiden GM Jari Kurri lähettää Mäelle isot kiitokset.

– Haluamme onnitella Tomia upeasta pelaajaurasta, joka teki hänestä todellisen jokerilegendan. On poikkeuksellista nykypäivän huippu-urheilussa, että pelaaja edustaa kasvattajaseuraansa käytännössä koko uransa. Joukkuepelaajana ja taistelijana Tomi on jättänyt Jokereiden historiaan upean jäljen, josta hän ja koko seura voi olla ylpeä, Kurri kehuu.