Onko tässä ensi kesän varaustilaisuuden kuumin suomalaisnimi? Sai NHL-pampulta ylväät kehut: ”Fiksu, rauhallinen, älykäs pelintekijä, ällistyttävä syöttelijä…”

© Kuva: Leijonat.fi

HIFK:ssa hyökännyt Anton Lundell, 17, on yksi suomalaisen kiekon suurlupauksista. Niin sentterin kuin laiturin paikalla viilettävä pelaaja voitaneen ennakoida ensi kesän NHL:n varaustilaisuuden kärkipään nimeksi.

– Hän on fiksu, rauhallinen, älykäs pelintekijä, ällistyttävä syöttelijä. Hänellä on loistava näkemys kaukalon tapahtumista ja hän ymmärtää peliä, NHL:n kykyjenetsinnän Euroopan toimiston johtaja Göran Stubb sanoi NHL:n nettisivujen mukaan.

Lundell on itse kertonut esikuvikseen Aleksander Barkovin ja Pavel Datsjukin. Se näkyy nuorukaisen pelissä. Rauhallisuus ja monipuolisuus kaukalossa pistävät ensin silmään.

– Hän on tasapainoinen luistelija, häntä on vaikea horjuttaa. Hän suojaa kiekkoa äärimmäisen hyvin. Sen lisäksi hän löytää ketjukavereitaan todella hyvin ruuhkankin keskeltä. Hän on kilpailija, Stubb kehui.

Alle 20- ja alle 18-vuotiaiden maailmanmestari nakutti HIFK:ssa viime kaudella 38 runkosarjan pelissä tehot 9+10=19. Kevään 12 pudotuspeliottelussa pisteitä ei syntynyt.