TUTO Hockey on nimennyt Antti Virtasen joukkueensa uudeksi päävalmentajaksi.

Ex-kiekkotähti korvaa pestissä Miika Elomon, joka siirtyi aiemmin kesällä Norjaan kiinnostavan tarjouksen perässä. Virtanen saa apuvalmentajakseen Miikka Laaksosen. TUTOn mukaan tiimiä täydennetään vielä kesän aikana.

Virtanen on kiinnostava nimi valmentajana. Liigassa yli 600 peliä pelannut huippunimi ei ole aiemmin vielä toiminut päävalmentajana. Ex-hyökkääjä lopetti pelaajauransa keväällä 2014.

– Saimme runsaasti yhteydenottoja, kun Elomon siirto Norjaan vahvistui. Meille oli tärkeää, että valmentaja olisi nuori ja urallaan eteenpäin pyrkivä. Laskimme eduksi myös sen, jos valmentaja tuntisi seuran ja organisaation jo entuudestaan. Antin kohdalla nämä kaikki kriteerit täyttyivät, joten olemme erittäin tyytyväisiä päästessämme hänen kanssaan sopimukseen, TUTO Hockeyn toimitusjohtajan Roope Paltta kertoo.

– Tämä on hieno mahdollisuus, jonka otan hyvillä mielin vastaan. Tilaisuus tuli hieman yllättäen, mutta kun omasta kasvattajaseurasta on kyse, ei hakemusta tarvinnut kauan pohtia. On erittäin hienoa palata TUTOon ja Turkuun muutaman vuoden tauon jälkeen, Virtanen lisää.

Virtasella on jo selkeä käsitys, miten joukkue pelaa hänen alaisuudessaan. Virtanen muistetaan taitavista otteista ja luovista ratkaisuista hyökkäyspäässä. Myös Kupittaalla on tarjolla värikästä kiekkoviihdettä.

– Haluan, että joukkueemme pelaa aktiivista ja viihdyttävää jääkiekkoa. Hyökkäyksessä annan jo oman historian pohjalta vapauksia luovuudelle. Puolustaminen perustuu yhteistyöjääkiekkoon, joten kun on aika puolustaa, niin se tehdään yhdessä, eikä kenelläkään ole silloin varaa varastaa, Virtanen summaa.