Slovakialaishyökkääjä Tomas Jurco sai kuulla muutama vuosi sitten Detroit Red Wingsin lääkäreiltä haikean uutisen, että hän saattaa joutua päättämään peliuransa jo 24-vuotiaana.

Jurco kärsi kaudella 2015-16 leikkauksen vaatineen selkävamman, josta toipuminen kesti lähes puoli vuotta. Taitava hyökkääjä ei kuitenkaan antanut periksi ja taisteli itsensä takaisin NHL-kaukaloon.

Jurcon NHL-ura ei ottanut vamman jälkeen enää kunnolla tuulta alleen, joten hänet kaupattiin seuraavalla kaudella Chicago Blackhawksiin, jossa peliaika jäi jälleen vähäiseksi.

Jurco aloitti kauden 2018-19 AHL-seura Springfield Thunderbirdsissä, kunnes hänet kaupattiin viime helmikuussa Carolina Hurricanesin farmiseuraan Charlotte Checkersiin.

Kauppaaminen voi olla Jurcon NHL-unelmalle todellinen pelastus, sillä Checkersin kausi päättyi lopulta AHL:n mestaruuteen. Slovakialainen oli mestarijoukkueen kärkipelaajia, kun pudotuspeleissä hän mätti 18 otteluun komeat pinnat 7+11=18.

Huikea AHL-kausi saattaa avata sopimuksensa heinäkuun 1. päivä päättävälle hyökkääjälle näytönpaikan NHL:stä.

– Nyt näyttää ehdottomasti siltä, että hän voisi palata NHL:ään ensi kaudeksi. Hän oli Checkersille todellinen voimavara, NHL-toimittaja Patrick Williams uskoo.