Taiturimaisen hyökkääjän ura oli loppua dramaattisesti jo 24-vuotiaana – nyt takana huikea kausi: ”Voisi palata NHL:ään”

© Kuva: Getty Images
Liiga alkaa torstaina! Lyö vetoa ja kuittaa talletusbonus!

Slovakialaishyökkääjä Tomas Jurco sai kuulla muutama vuosi sitten Detroit Red Wingsin lääkäreiltä haikean uutisen, että hän saattaa joutua päättämään peliuransa jo 24-vuotiaana.

Jurco kärsi kaudella 2015-16 leikkauksen vaatineen selkävamman, josta toipuminen kesti lähes puoli vuotta. Taitava hyökkääjä ei kuitenkaan antanut periksi ja taisteli itsensä takaisin NHL-kaukaloon.

Jurcon NHL-ura ei ottanut vamman jälkeen enää kunnolla tuulta alleen, joten hänet kaupattiin seuraavalla kaudella Chicago Blackhawksiin, jossa peliaika jäi jälleen vähäiseksi.

Jurco aloitti kauden 2018-19 AHL-seura Springfield Thunderbirdsissä, kunnes hänet kaupattiin viime helmikuussa Carolina Hurricanesin farmiseuraan Charlotte Checkersiin.

Kauppaaminen voi olla Jurcon NHL-unelmalle todellinen pelastus, sillä Checkersin kausi päättyi lopulta AHL:n mestaruuteen. Slovakialainen oli mestarijoukkueen kärkipelaajia, kun pudotuspeleissä hän mätti 18 otteluun komeat pinnat 7+11=18.

Huikea AHL-kausi saattaa avata sopimuksensa heinäkuun 1. päivä päättävälle hyökkääjälle näytönpaikan NHL:stä.

– Nyt näyttää ehdottomasti siltä, että hän voisi palata NHL:ään ensi kaudeksi. Hän oli Checkersille todellinen voimavara, NHL-toimittaja Patrick Williams uskoo.

Liiga alkaa torstaina! Lyö vetoa ja kuittaa talletusbonus!