Vuodenvaihteessa Nuorten Leijonien paidassa MM-kultaa voittanut Ville Heinola on parhaillaan Buffalossa, jossa järjestetään NHL Combine-testileiri tulevan varaustilaisuuden suurimmille lupauksille.

18-vuotias Lukko-puolustaja kuuluu ikäluokkansa kärkilahjakkuuksiin ja kiinnostus onkin ollut sen mukaista: peräti 29 NHL-seuraa on haastatellut tällä viikolla suomalaista.

– Hyvältä tuntuu, kun oli noin paljon kiinnostuneita seuroja. Suurimmaksi osaksi kysyttiin ensin taustoja ja sitten vahvuuksia ja heikkouksia. Mitä pitää kehittää ja mitä pitää tehdä, että pääsee NHL-tasolle, hän kertoi NHL:n suomenkielisille sivuille Buffalossa.

Heinolan mukaan hänen vahvuutensa ovat kiekollisessa pelissä, kiekon liikuttamisessa ja pelin lukemisessa. Myös kehityskohteet ovat selvillä.

– Isoin juttu kesällä on saada lisää voimaa. Tietenkin sillä tavalla, ettei menetä nopeutta. Luistelua pitää parantaa, että sen saa tarvittavalle tasolle, nuori pakki arvioi.

Tulevan kauden pelipaikka on vielä toistaiseksi hämärän peitossa.

– Pitää draftin jälkeen miettiä sitten kunnolla, että mitä teen. Katsotaan, mitä siellä ja sen jälkeen tapahtuu, hän pohtii.

NHL:n varaustilaisuus järjestetään Vancouverissa 21.-22. kesäkuuta.

LUE MYÖS: Yllättävä ratkaisu! Jack Hughes jätti NHL-fysiikkatestit väliin: ”En ole harjoitellut”