Isot päivät alkavat olla Kaapo Kakon käsillä. Pelaajan tulevaisuuden kohtalo ratkeaa ensi viikolla, kun NHL:n varaustilaisuus järjestetään juhannuksena Pohjois-Amerikassa. Pelaaja on tehnyt jo ennen mahdollista, mutta jossain määrin epätodennäköistä ykkösvarausta isoja asioita.

Kakko on kolminkertainen maailmanmestari, ja lisäksi hän liekehti TPS:ssä. Hän on myös edistänyt turkulaisjoukkueen asemaa ponnistamalla sieltä ykkös- tai kakkosvaraukseksi.

– Edellinen pelaaja, joka vaikutti TPS:ään samalla tavalla kuin Kaapo tällä kaudella, oli ehkä Saku Koivu 1990-luvun alussa. Kaapo on samassa kategoriassa kuin Aleksander Barkov, Patrik Laine ja Sebastian Aho, jotka loistivat Liigassa ennen NHL-varaustaan, sanoi TPS:n urheilutoimenjohtaja ja entinen NHL-maalivahti Antero Niittymäki NHL.comin suomenkielisen sivuston mukaan.

Niittymäen mukaan Kakko on itsevarma nuori, joka tietää olevansa hyvä, ja jolla on halua näyttää kaikille.

– Hän haluaa olla NHL Draftin ykkösvaraus, mutta ei hän ole millään lailla ylimielinen pelaaja. Hän haluaa olla jäällä ratkaisuhetkillä ja olla se ratkaisija.

Kehuihin lähti mukaan myös TPS:ssä hyökännyt Zach Budish.

– Kaapo näkee tilanteet jo ennalta. Sanotaan, että hyvälle pelaajalle ei voi antaa huonoa syöttöä. Kauden mittaan annoin varmasti muutaman sellaisen syötön, jotka Kaapo sai näyttämään paremmilta kuin mitä ne todellisuudessa olivat.

– Hän irtosi vastustajista, pääsi kiekkoon ja pani sen häkkiin. Kaapolla on maailmanluokan taidot, mutta hän ei silti kaihda kovaa kamppailua kiekosta. Hänen hienot maalinsa pyörivät highlight-koosteissa, mutta hän tekee myös paljon osumia paluukiekoista maalin edestä, missä hän voittaa pakit kaksinkamppailuissa.

– Hänellä on niin nopeat kädet, että hän pystyy veivaamaan kiekon reppuun lähietäisyydeltä, Budish kertoi.

TPS:n ulkomaalaisvahvistus liitti Kakon samaan lauseeseen eräiden NHL-tähtien kanssa.

– Kaapo teki treeneissä ihan mielettömiä juttuja. Pelasin Milwaukeessa (AHL) neljä kautta ja näin siellä Kevin Fialan ja Filip Forsbergin kaltaisia taitopelaajia. Mutta Kaapo on ihan toista maata.