Kaapo Kakon niskaan turha ladata liikoja odotuksia – toimittaja nosti esille toisen suomalaistähden NHL-uran draaman: ”Tosiasia on se, että…”

© Kuva: Getty Images

Muutamat eri asiantuntijat arvioivat ennen juhannuksena käytyä NHL:n varaustilaisuutta, että Kaapo Kakon näkökulmasta kakkosena varaaminen taalajäille voisi olla jopa otollisempi tilanne kuin ykkösenä nappaaminen. Paineet ykkösvarauksella ovat todennäköisesti piirun verran isommat kuin toisena menneellä.

Paine on se sana, jolla Kakon napannut NY Rangers on pilannut hyviä mahdollisuuksia. Pari vuotta sitten seitsemäntenä napattua Lias Anderssonia kohtaan joukkue latoi huimia odotuksia, ja pelaajan ura meni sittemmin pipariksi – tai ainakaan vielä se ei ole ottanut taalajäillä tuulta siipien alle.

Sinipaitojen kannalta onkin ratkaisevan tärkeää hallita Kakkoa koskevia odotuksia, arvioi New York Postin toimittaja Larry Brooks.

Toimittaja vertasi Kakkoa myös Mikko Rantaseen. Colorado Avalanchen supertähti varattiin taalajäille kesällä 2015 ykköskierroksella 10. numerolla.

– Vaikka Rantanen nyt summasikin 87 pistettä, joista 31 oli maaleja, tosiasia on se, että hän pelasi suurimman osan tulokaskaudestaan AHL:ssä San Antonio Rampagessa.

– Coloradon kokoonpanoon hän pääsi yhdeksässä pelissä – 0+0=0.

Rantasen kehitysaskeleet ovat olleet isoja, kuten tämä esimerkki osoittaa. Toinen kausi toi ensimmäisen kiikarisesongin jälkeen tehot 20+18=38 ja kolmas kausi pinnat 29+55=84. Nyt verkot pöllysivät siis malliin 31+56=87.

Avs-tähden esimerkki osoittaa, ettei Kakon niskaan ei kannata ladata liian suuria odotuksia, koska.

– Ensimmäinen vuosi ei suinkaan ratkaise, toimittaja painotti.

Eli turhat odotukset pois – ainakin ensimmäisen kauden aikana. Jos Kakolla näyttää olevan vaikeaa, ihmiset voivat palautella mieliin Rantasen urakaaren.