Slovakian MM-kisoja kohti turnauskuntoaan hiova Suomi aloitti Tsekin EHT-turnauksen torstaina maukkaalla 3-2-voitolla nimivahvasta kotijoukkueesta. Leijonat kuritti isäntiä loisto-ottelun pelanneen maalivahti Jussi Olkinuoran johdolla.

Itsensä todella lähelle Slovakian MM-konetta pelannut kassari otti peräti 40 koppia. Olkinuora on pelannut Suomen maalilla nyt neljä ottelua ja voittanut ne kaikki. Pelicansissa torjuneesta vahdista voinee täten käyttää termiä läpimurtopelaaja.

Lisäksi Suomen sankareita olivat kahdesti maalannut Sakari Manninen ja kerran osunut Toni Rajala.

Sinipaidat olivat pelissä hyvin mukana läpi illan, eikä se joutunut missään vaiheessa selvään mankeliin. Suoritus oli tyly siihen nähden, että kotijoukkueen kokoonpanossa viilettivät NHL-tähdistä mm. Jakub Voracek (0+1) ja Dmitrij Jaskin sekä Radko Gudas (1+0).